Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schip Maydin Reefer vertrokken

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-19: Schip Maydin Reefer vertrokken

De eigenaar van het Cubaanse schip Maydin Reefer heeft een schikking bereikt met de gemeente Den Haag en de buitenlandse beslagleggers. Hierdoor mag de Maydin Reefer het Scheveningse havengebied verlaten. Vanochtend is het schip vertrokken.

De Maydin Reefer werd in juni van het vorige jaar op last van de rechter aan de ketting gelegd, omdat door enkele buitenlandse schuldeisers beslag op het schip was gelegd.

Vervolgens bemoeilijkte het schip door haar lengte van 168 meter de economische activiteiten in Scheveningen Haven. Daarom werd het in september versleept naar het ankergebied. De betrokken partijen gingen hiermee akkoord onder dreiging van een kort geding door de gemeente Den Haag.

Hoewel in wezen geen partij, zette de gemeente het kort geding door om te voorkomen dat het schip eindeloos voor de kust zou blijven liggen. De beslagleggers, noch de eigenaar, ondernamen enige actie om aan de situatie een einde te maken.

Sindsdien is toegewerkt naar openbare verkoop van het schip. Omdat een schikking kon worden bereikt, is nu van de veiling afgezien. Door de schikking heeft de gemeente een groot deel van de door haar gemaakte kosten teruggekregen.

last update: 19 maart 2002 ;pag.: 11823; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie