Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

(G)Een van de acht de analyse van verkiezingsprogrammas

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Federatie van Ouderverenigingen

Nieuws: verkiezingsanalyse FvO en CG-Raad

19 maart 2002

(G)Een van de acht de analyse van verkiezingsprogrammas

Wat zeggen politieke partijen over chronisch zieken en gehandicaptenbeleid?

VVD en Pvda zeggen in hun verkiezingsprogramma niets over non-discriminatie wetgeving. Ook over de mantelzorg wordt in weinig verkiezingsprogrammas gerept. De SGP wil gebarentaal als erkende taal. Het zijn voorbeelden van een aantal conclusies die staan in (G)Een van de acht, de analyse van verkiezingsprogrammas op beleidsvoornemens voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Op basis van politieke partijprogrammas is onderzocht welke visie partijen hebben op de maatschappelijke participatie van mensen met een handicap of chronische ziekte.
Op achttien onderwerpen uiteenlopend van beeldvorming en vervoer tot onderwijs en arbeid - wordt gekeken welke plannen de partijen hebben voor komende kabinetsperiode. Daarnaast zijn ook de hoofdlijnen uit de verschillende programmas gehaald. Er wordt duidelijk aangegeven wat de tendensen zijn. Zo lijken bijvoorbeeld de meeste partijen vraagsturing te erkennen. Maar wel alleen vanuit de zorg.

Er is gekozen voor de programmas van partijen die in de Tweede Kamer zitten.
De kiezer kan zelf bepalen welke partij naar zijn idee het meest of volledig overeenkomt met zijn visie op mens, middelen en maatschappij. Een stemadvies wordt niet gegeven.
Binnenkort verschijnen op dezelfde sites heldere uitspraken van lijsttrekkers. Ze vertellen waarom mensen met een chronische ziekte of handicap juist op hun partij zouden moeten stemmen. Ook de woordvoerders van de partijen worden aan de tand gevoeld over onderwerpen als discriminatie, arbeid, AWBZ en Wvg, persoonsgebonden budget en vervoer.

Voor meer informatie over de analyse (G)Een van de acht kunt u contact opnemen met Martijn da Costa, secretaris GOG, tel. (030) 291 66 00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie