Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-03-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.25 u) Dinsdag, 19 maart 2002

District Kerkrade

Kerkrade; waterlek leidt naar hennepkwekerij
Afgelopen maandagavond omstreeks 20.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een mogelijk waterleidinglek in een woning aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade. Bleek dat terplaatse het water al vanonder de voordeur naar buiten stroomde. Er was niemand in het pand aanwezig. De brandweer heeft in het pand meteen de waterleiding, maar uit voorzorg ook de electriciteit en gasleiding afgesloten. In een van de slaapkamers trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal ruim tweehonderd hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (13 groeilampen, 9 transformatoren en enkele tijdschakelaars inbeslaggenomen. De oorzaak van de waterlekkage is vermoedelijk een losgeraakte waterslang welke diende voor de bevloeiing van de hennepkwekerij. In het pand is sprake van enige waterschade alsook in een belendend pand. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen/Simpelveld; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg in Gulpen en op de Nijswillerweg in Simpelveld. Totaal werden daarbij zon vijfenveertig voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan heeft de politie totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden zonder autogordel, het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig tot het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie