Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg CAO Groothandel in Levensmiddelen verloopt moeizaam

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Overleg CAO Groothandel in Levensmiddelen verloopt moeizaam

Op 7 maart jongstleden zijn de CAO-partijen voor de tweede maal bijeen geweest. Het overleg is niet heel positief te noemen.

De werkgevers geven concreet aan dat er zeer weinig financiële ruimte is voor andere zaken dan een loonsverhoging, (zij geven overigens niet aan hoe groot die loonsverhoging in hun ogen kan zijn) en een reparatie van de pensioentoezeggingen. Alle andere CAO-voorstellen zijn min of meer onbespreekbaar verklaard.

Pensioentoezeggingen
Dat er met de pensioentoezeggingen nu en in de toekomst iets moet gebeuren is een feit, ook de Dienstenbond CNV erkent dit. Gepensioneerden, die vanuit het Bedrijfspensioenfonds Groothandel in Levensmiddelen hun pensioenuitkering ontvangen hebben de afgelopen drie jaar al geen enkele verhoging ontvangen. Dit zou niet voor mogen komen, maar het feit ligt er wel. Bij bedrijven als Schuitema, Sligro en Makro die een eigen pensioenregeling kennen hebben gepensioneerden wel verhogingen ontvangen, maar ook die pensioenfondsen staan er niet heel geweldig voor. Werkgevers komen zeer binnenkort met cijfers, die door actuarissen (externe pensioendeskundigen) zijn gecontroleerd om een en ander ook te bewijzen.
Ook u, die nu nog wel werkt, heeft recht op een goede pensioenregeling, die waardevast blijft. Het is dus niet een probleem voor gepensioneerden alleen, maar ook wel degelijk voor werkenden.

Aanvullende afspraken
In het sociaal bulletin van de werkgevers geven zij aan dat er dus verder maar weinig mogelijk is. Dit is uiteraard niet acceptabel. De winsten zijn nog nooit zo hoog geweest in deze branche. Uw inkomen dient ook waardevast te zijn. De Dienstenbond CNV ziet dus wel degelijk mogelijkheden om naast de pensioenreparatie en een acceptabele loonsverhoging ook nog aanvullende afspraken te maken.

Nieuwe arbeidstijdenregeling
De werkgevers willen overigens wel voor 1 juni aanstaande een nieuwe arbeidstijdenregeling invoeren voor de bedieningsgroothandel!! Volgens de Dienstenbond CNV lukt het nooit om op zo korte termijn iets dergelijks op verantwoorde en acceptabele wijze te realiseren. Ook dit wordt dus een zwaar gesprekspunt.

U begrijpt, van de tussenstand worden wij nog niet echt vrolijk. Op 26 maart aanstaande overleggen wij weer verder.

Is uw collega al lid van de Dienstenbond CNV? Voor Euro 12,70 per maand, op full-time- basis is hij/zij al lid. Dit is inclusief een rechtsbijstandregeling.
>> klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap

Extra informatie voor werknemers van DeliXL!!
Vanuit Albert Heijn is, na veel zeuren onzerzijds, op zeer korte termijn een reactie toegezegd op het punt van de arbeidstijden. De leden van FNV Bondgenoten zijn in tegenstelling tot de leden van de Dienstenbond CNV wel akkoord gegaan met de afspraken in december. Albert Heijn bereidt nu een reactie voor, die naar wij hopen recht doet aan uw bezwaren. Is dat het geval dan zal de CAO Groothandel in Levensmiddelen, vanaf 1 juni 2002 eveneens op de werknemers van DeliXL van toepassing zijn.
Daarnaast blijft er dan natuurlijk de aanvullende CAO voor DeliXL. Binnenkort hoort u hier dus meer over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met uw bestuurder Richard Leloux, tel: 023 - 565 10 52, email: (r.leloux@cnvdibo.nl).

Hoofddorp, 14 maart 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie