Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie werkt aan verbetering beeldend kunstklimaat

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie werkt aan verbetering beeldend kunstklimaat

19-03-2002
Vier Utrechtse stichtingen kunnen de komende twee jaar aan de slag met allerlei initiatieven, waarmee de belangstelling in de provincie voor beeldende kunst wordt versterkt. GS willen hiervoor in totaal ruim 124.000,- beschikbaar stellen. Het geld is bedoeld voor stichting Casco, Sub-K/Begane Grond, stichting Impakt en het Grafisch Atelier Utrecht. De bedoeling is dat deze organisaties daarbij zoveel mogelijk met elkaar samenwerken, aldus GS. Verder verwacht het college dat deze stichtingen jaarlijks bij de programma's die gemaakt worden aandacht besteden aan publieksgroepen die normaal gesproken niet snel in aanraking komen met beeldende kunst, zoals jongeren en allochtonen.

Acties waarmee de vier stichtingen met steun van de provincie nu méér werk kunnen maken, zijn: "Casco-Issues"(lezingen en debatten, aan de hand van een door een kunstenaar vormgegeven thema); "Avonduren" (publieksbijeenkomsten van Sub K), "sub.clubs" (tweemaandelijkse bijeenkomsten van Impakt over experimenten met audiovisuele kunst) en nieuw PR-beleid door het Grafisch Centrum Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 2583196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie