Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus In de put, Uit de put voor senioren

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Cursus In de put, Uit de put voor senioren

donderdag 21 februari 2002 - Bron: Jacqueline Kolk

Vanaf woensdagochtend 20 maart organiseert Altrecht, afdeling Preventie een cursus voor mensen vanaf 55 jaar die last hebben van depressieve klachten. De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats in Utrecht, Lunetten.

Uit eerdere ervaringen van deelnemers en uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de cursus, blijkt dat de cursus In de put, uit de put helpt om somberheid te leren overwinnen. Mensen die eerder aan een cursus deelnamen zijn bijna altijd enthousiast. Een cursist zei eens: Door de cursus heb ik niet alleen iets geleerd over mijn eigen doen en laten, ook het contact met andere mensen in eenzelfde situatie, vond ik leerzaam én plezierig".

geen gespreksgroep of psychothe-rapie
De cursus In de put, Uit de put is geen gespreksgroep of psychothe-rapie. Er wordt niet gesproken over de jeugd of het diepste innerlijk. Uitgangspunt is de situatie zoals die nu is. Deelnemers leren vaardigheden die kunnen helpen de sombere gevoelens te overwinnen. Cursus-onderwerpen zijn: depressiviteit, stress en ontspanning, assertiviteit, anders-leren-denken en plezierige activiteiten. De cursus kost 25,- (inclusief werkmaterialen, koffie en thee). De begeleiding van de cursus is in handen van twee ervaren groepswerkers, werkzaam bij Altrecht, afdeling Preventie. De cursusgroep bestaat uit acht tot twaalf deelnemers. Voor de cursus begint heeft iedere cursist een kennismakingsgesprek met de cursusleiding.

Belangstellenden kunnen - graag voor 6 maart - contact opnemen met Altrecht, afdeling Preventie, Mw. M. Eitjes of Mw. J. Kolk, tel. 030 - 69 99 150.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie