Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startschot viering 400 jaar VOC Enkhuizen-Hoorn-Texel

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enkhuizen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enkhuizendatum : 18 maart 2002

Startschot viering 400 jaar VOC Enkhuizen-Hoorn-Texel

Woensdag 20 maart a.s. wordt in Enkhuizen het officiële startsein gegeven van de regionale viering 400 jaar VOC. Als variant op de `Heeren XVII' zal een Kinderraad XVII vanaf 12.30 uur de starthandeling uitvoeren op `Het Landje van Top' in Enkhuizen. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid zijn twee kanonnen van de Bataviawerf in Lelystad naar Enkhuizen gehaald. Met vier kanonschoten wordt het feestelijk jaar als het ware voor geopend `geschoten'. Wij nodigen iedere belangstellende uit deze opening van de regionale viering 400 jaar VOC bij te wonen.

De Kinderraad XVII bestaat uit 6 kinderen uit Enkhuizen, 6 uit Hoorn en 5 uit Texel. Terwijl de kinderen zich op Het Landje van Top verzamelen klinkt uit het carillon van de Drommedaris enkele VOC liederen. Rond 13.00 uur zal de stadsomroeper van Enkhuizen, Dick Jans, de openingsactiviteit letterlijk inluiden. Daarna volgt een interview door Ankie van der Meer (muzikante/zangeres/actrice) met de kinderen van de raad om op speelse wijze de aanwezigen te informeren over de VOC. Na het interview zetten de kinderen het lied `Naar Zee' in onder leiding van Nanne Kalma.

Na het interview en het lied zal de heer F. Wevers van de Bataviawerf de kinderen actief betrekken bij het laden en herladen van de kanonnen. Een van de kinderen wordt aangewezen als hulpje bij het afvuren. Tijdens het afvuren van vier schoten klinkt het trompetgeschal van twee herauten en worden 10 vlaggen gehesen op het dak van de Drommedaris.

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gerda de Jong
Publiekszaken/Communicatie
Gemeente Enkhuizen:(0228) 36 01 17

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail (communicatie@enkhuizen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie