Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TPG haalt belangrijke overwinning op OPTA

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten

TNT Post Groep NV

TPG HAALT BELANGRIJKE OVERWINNING OP OPTA

20 maart 2002

De bestuursrechter te Rotterdam heeft TPG vandaag in het gelijk gesteld in het beroep dat TPG had aangespannen tegen het besluit van OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) over het door TPG opgestelde toerekeningssysteem van kosten en opbrengsten.

In deze zaak draait het om het systeem van toerekening van kosten en opbrengsten aan de verschillende activiteiten van TPG (vervoer van brieven tot en met 100 gram vallend onder het monopolie, overige opgedragen diensten en vrije diensten), dat OPTA zelf reeds in december 2000 had goedgekeurd. Daarbij had de toezichthouder echter een aantal voorschriften en later ook nog eens extra eisen gesteld, die volgens TPG in strijd zijn met de Postwet en bovendien overbodig, inconsistent en bedrijfseconomisch niet uitvoerbaar. Daarom ging TPG in oktober 2001 tegen het besluit van OPTA in beroep.

De rechter is met TPG van mening dat het door OPTA genomen besluit op de kernpunten in strijd is met de wet en dat OPTA tevens tot het opleggen van die voorschriften en extra eisen niet bevoegd is.

De rechter heeft het besluit van de OPTA vernietigd en heeft bepaald dat OPTA een volledig nieuwe beslissing dient te nemen ten aanzien van de bezwaren van TPG, waarbij de overwegingen van de rechtbank in acht moeten worden genomen. Tevens is OPTA veroordeeld tot het dragen van de kosten van de behandeling van het beroep.

TPG is verheugd dat de rechter haar bezwaren erkend heeft en tot vernietiging van het besluit van de OPTA heeft besloten.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post*, een breed scala aan post- express- en logistieke diensten. TPG heeft ongeveer 138.500 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 11,2 miljard, een stijging van 12,9% ten opzichte van 2000. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.


*Vanaf mei 2002 zal Koninklijke PTT Post haar naam wijzigen in Koninklijke TPG Post

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie