Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgave fotoboek begeleidt Eerste Tegel Jaarprijs voor de bouwbranche

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

IMPRESSIONS/EXPRESSIONS:

Nieuwe prijs & prachtig fotoboek voor de bouwbranche

Op 20 maart zal het boek Impressions/Expressions verschijnen, een publicatie van de NCD De Boo Tegel. In het najaar volgt op deze verschijning de uitreiking van een prijs. Met prijs en boek wil de NCD De Boo Tegel inspiratie, realisatie en samenwerking in de bouwbranche stimuleren en belonen.

Het boek werpt een licht op de toepassing van keramische tegels en natuursteen in de bouw, zowel in openbare als privéruimtes. Dat kan zijn in gevels, in daken, in schoorstenen, in vloeren, in binnen- of buitenwanden; kortom, eigenlijk in elk onderdeel van elk denkbaar gebouw. De wisselwerking tussen architectuur, bouw, vormgeving en techniek heeft altijd, maar vooral ook in de laatste jaren vernieuwende toepassingen van keramiek tot resultaat gehad. Enige tientallen projecten, gerealiseerd in Nederland in de laatste drie jaar, worden beschreven, elk daarvan geïllustreerd met één of meerdere full color foto's. Voorbeelden van genoemde projecten zijn Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en zwembad De Plons in Beuningen, maar ook de woonkamer van de heer Verwoerd in Maastricht of de toiletten van het Apple Park Hotel.

Hoe werkt de prijs?

Later dit jaar zal op de verschijning van het boek de uitreiking van een tegelprijs volgen.

Onder de naam Impressions/Expressions Tegel Jaarprijs wordt daarmee het kleine aantal bouwprijzen in Nederland met een aansprekende prijs uitgebreid. Het boek dat binnenkort wordt uitgebracht is te beschouwen als de longlist voor deze prijs, die nog kan worden aangevuld door lezers door inzending van een ingevoegde antwoordbrief. Door een vakkundige jury zal de longlist eerst teruggebracht worden tot een shortlist, waarna op een avond in het najaar de prijs aan de winnaar zal worden uitgereikt. De prijs zal op een feestelijke avond op een nader te bepalen locatie worden uitgereikt. Het gebruik van tegels is doorgaans het resultaat van samenwerking tussen meerdere partijen in de bouw: architect, zetter, fabrikant en leverancier spelen een rol. Van het winnende project worden alle deelnemende partijen gelouwerd. Alle deelnemers ontvangen een aandenken, maar bovendien wordt er een geldbedrag van 10.000,- euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag mag vrij besteed worden, maar moet ten gunste komen van de tegelbranche. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een opleidingstraject, een tegelrenovatieproject of een sponsorbijdrage

Voor meer informatie over het boek of de prijs kunt u bellen met Dunja Hoejenbos bij NCD op 030 6078373 of Paul Sebes op 020-6160940 of mailen op sebes@sebes.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie