Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissaris vd Koningin Houben voorzitter Stichting Boomfeestdag

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
> ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

CdK -Brabant, Houben, nieuwe voorzitter Stichting Boomfeestdag

Commissaris van de Koningin Houben
nieuwe voorzitter Stichting Boomfeestdag

'Wat uit Brabant komt is goed' zegt de heer Braks regelmatig. Dat geldt in ieder geval zeker voor zijn inzet als voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Dit fenomeen is door hem uitgegroeid tot een heuse nationale feestdag.
Op 20 maart aanstaande is hij na 6 jaar voorzitterschap voorzitter af, mede vanwege zijn Voorzitterschap van de Eerste Kamer en zal hij de hamer overgeven aan de Brabantse Commissaris van de Koningin, de heer F.Houben.

De heer Frank Houben is al sinds jaren aanwezig bij de Provinciale Boomfeestdag in Brabant. Hij is altijd zeer betrokken bij dit feest voor de natuur én bij kinderen. Toen de heer Braks hem vroeg het voorzitterschap van hem over te nemen heeft hij vrij snel ja gezegd. Het Stichtingsbestuur is zeer verguld met zijn acceptatie mede vanwege het feit dat hij zeer betrokken is bij natuur-activiteiten en dat ook uitstraalt. Vanaf 20 maart aanstaande, de 46-ste Nationale Boomfeestdag zal hij de Stichting Nationale Boomfeestdag leiden.

De heer Braks zal als dank voor zijn inzet tijdens de Nationale Viering van de Boomfeestdag op 20 maart op het Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer nadrukkelijk in het zonnetje worden gezet door Minister Brinkhorst en zijn dochter Prinses Laurentien: de laan van de hoofentrée naar het Floriadeterrein wordt naar hem vernoemd. Dit gebeurt nadat de (zwangere) Prinses de Toekomstboom geplant heeft voor haar eerste kindje dat in juni wordt geboren. De heer Houben zal die dag niet aanwezig zijn op de Floriade, omdat hij eregast is bij de provinciale viering van de Boomfeestdag in de gemeente Eindhoven.

Overigens zal bovengenoemde Nationale Viering nog een Brabants tintje hebben omdat speciaal voor de komst van Prinses Laurentien én het 45 jarig jubileum van de Boomfeestdag een musical gedanst gaat worden door ruim 80 kinderen van balletschool Coriënne Veeger uit Breda. Op prachtige muziek zullen zij de 'Legende van Kleur' gaan uitbeelden: het sneeuwklokje en de Haagbeuk sluiten een verbond tegen boze demonen die in het bos rondwaren en de kleur uit de wereld willen halen. De Haagbeuk zal pas zijn blad laten vallen als het sneeuwklokje boven de grond uitkomt. ....en zo worden de kleuren in de wereld gered.

Ook Lenny Kuhr zal op de Nationale Viering van de Boomfeestdag aanwezig zijn en een speciaal Boomfeestlied zingen dat zij 10 jaar geleden ook zong in het kader van de Boomfeestdag 1993 waar Prins Constantijn aanwezig was (de echtgenoot van Prinses Laurentien!).Sandra Reemer presenteert het programma.

Voor meer informatie:
Boomfeestdag: Peter Derksen (06 - 53 35 90 46)
Ballet: Coriënne Veeger (076 - 56 57 038)

De Boomfeestdag is een samenwerking met Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door: Volvo Nederland Personenauto B.V. Color Express(r), Stichting Doen, Remu-ecostroom, gebr. Van den Berk Boomkwekerijen en Quadris

19 mrt 02 09:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie