Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsbank en Teletik zoeken juiste prijs online nieuws

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Bron: Nieuwsbank BV
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Nieuwsbank en Teletik zoeken juiste prijs online nieuws

UTRECHT, 20020320 -- Nieuwsbank is in samenwerking met Teletik SafePay een onderzoek begonnen naar wat Internetgebruikers bereid zijn voor nieuws op Internet te betalen. Dank zij de Teletik internetportemonnee is het nu mogelijk op de Nieuwsbank website zogeheten micropayments te verrichten en kan Nieuwsbank de prijs voor de inzage van een persbericht verlagen van 5 naar 1 euro. Naast de niet-gratis berichten blijft Nieuwsbank echter altijd nog een derde van alle persberichten gratis aanbieden.

Teletik Safepay biedt Internetgebruikers de mogelijkheid voorschotbedragen te storten op een Teletik rekening waarmee men in aangesloten webwinkels elektronisch kan betalen. Op deze manier kunnen nu ook kleine bedragen of 'micropayments' via internet worden voldaan. Creditcards zijn hier niet voor geschikt omdat de kosten bij kleine betalingen hoger zijn dan de opbrengsten.

Dankzij de mogelijkheid van micropayments kan Nieuwsbank nu tegemoet komen aan de veel gehoorde wens om haar persberichtenbank ook voor freelance journalisten, fotografen, studenten en scholieren betaalbaar te houden. Grasduinen in Nieuwsbank kost niks, betaling wordt alleen gevraagd om een bericht in te zien. Berichten waarvoor de inzender betaald heeft, blijven gratis verkrijgbaar voor iedereen.

In oktober vorig jaar voerde Nieuwsbank als eerste nieuwssite in Nederland een online betaalsysteem in. Sindsdien moeten bezoekers voor een deel van de berichten in de persberichtenbank 5 euro per bericht betalen. De berichten waarvoor de inzender heeft betaald blijven gratis aangeboden worden. De omzet aan losse berichtenverkoop blijkt net genoeg om te kosten te dekken - en dat is meer dan Nieuwsbank zelf had durven hopen.

Berichten worden vooral verkocht aan bedrijven en instellingen en bevatten dan meestal belangrijke management informatie. De bezoeker betaalt bij Nieuwsbank niet voor de inhoud van het bericht maar voor de ontsluiting en het databankrecht.

Blijkt het experiment succesvol dan kan Nieuwsbank zich ontwikkelen tot een onafhankelijk distributiekanaal, niet alleen voor persberichten, maar ook voor nieuwsberichten en nieuwsfeatures die door redacties en freelance journalisten tegen betaling worden aangeboden.

Over Teletik

Teletik Safepay is een zusterorganisatie van Multipay B.V. https://multipay.net zorgt voor de afhandeling van internetbetalingen tussen e-shops en banken. Multipay is de voordeligste intermediair voor online internettransacties.

Over Nieuwsbank

Nieuwsbank verzamelt en distribueert persberichten via Internet sinds 1997. De Nieuwsbank databank op www.nieuwsbank.nl is met 260.000 berichten en een aangroei van 400 berichten per dag de grootste Nederlandse databank van persberichten en de enige met spontane naamsbekendheid bij journalisten. Nieuwsbank behoort tot de top 100 van best bezochte Nederlandstalige websites en de top tien van exclusief op Internet opererende nieuwssites. Het bedrijf is een zelfstandige bv sinds 1998.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie