Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Laurentien bij Nationale Viering Boomfeestdag

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten

Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

20/03/02 Prinses Laurentien bij Nationale Viering Boomfeestdag in Haarlemmermeer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is op woensdag 20 maart op Floriade 2002 (gemeente Haarlemmermeer) bij de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar Bomen kleuren je wereld. Prinses Laurentien woont, samen met ruim 550 kinderen, de speciaal voor de Boomfeestdag geschreven musical Legende van Kleur bij. Aansluitend plant de Prinses een boom ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van de Stichting Nationale Boomfeestdag op het Floriadepark.

Op de jaarlijkse Nationale Viering van de Boomfeestdag worden in ruim 400 gemeenten in het land door ruim 130.000 leerlingen van basisscholen bomen geplant. Doel van de Boomfeestdag is kinderen meer bewust te maken van het belang van een gezonde natuur in hun directe leefomgeving. De eerste Boomfeestdag vond plaats in 1957. In de loop der jaren zijn er in Nederland bijna 10 miljoen bomen en struiken geplant.

Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de heer L.J. Brinkhorst, woont als gast de viering van de Boomfeestdag bij. Hij zal zijn dochter een 'toekomstboom' aanbieden namens de jubilerende Stichting. Prinses Laurentien plant deze boom vervolgens als eerste op het Floriadepark.

Floriade 2002 wordt op vrijdag 5 april 2002 door Hare Majesteit de Koningin geopend. De Wereldtuinbouwtentoonstelling, is een initiatief van de Nederlandse Tuinbouwraad. De Floriade wordt elke tien jaar georganiseerd en vindt dit jaar voor de vijfde maal plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie