Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder vriesendorp plant eerste boom in Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Wassenaar

WETHOUDER VRIESENDORP PLANT EERSTE BOOM
14-03-2002

Woensdag 20 maart a.s om 9.00 uur zal wethouder drs. A. Vriesendorp Dutilh van o.m ruimtelijke ordening en groen het startsein geven voor de Nationale Boomfeestdag.
Veel Wassenaarse basisscholen doen dit jaar weer mee; de St. Jan Baptistschool, Montessorischool, de Bloemcampschool en de Jozefschool.

De wethouder zal ter gelegenheid van deze dag om ± 9.00 uur met de scholieren een aantal boompjes planten bij de vijver aan de Van Ommerenlaan. De verdere invulling van de boomfeestdag staat in het teken van een Boomfeest route door het Park Rust en Vreugd. Op die route is een aantal stands ingericht met themas die betrekking hebben op de boom in al zijn facetten. Voorts zullen twee demonstraties gegeven worden over het snoeien van bomen vanuit een hoogwerker en het klimmen in bomen met behulp van klimgereedschap.

Tenslotte zullen de leerlingen aan de hand van een opdrachtboekje dat door de sectie Groen van de Gemeente is samengesteld een route aflopen om meer kennis over bomen en bomensoorten te vergaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie