Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oever Hollandse IJssel krijgt rivierbos

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Gedeputeerde Lokker opent boomfeestdag in Nieuwegein

Oever Hollandse IJssel krijgt rivierbos

15-03-2002
Gedeputeerde Jan Pieter Lokker opent op woensdag 20 maart aanstaande de Boomfeestdag in de provincie Utrecht. De gedeputeerde zal een koningslinde planten in het IJsselbos bij Nieuwegein, tezamen met mevrouw Riet van der Nat (wethouder Nieuwegein) en mevrouw Marjolijn van Egmond (regiohoofd Staatsbosbeheer). Daarna zullen 145 schoolkinderen bomen en struiken planten. Verder zullen de kinderen spandoeken maken met hun wensen voor natuur en milieu in Nieuwegein en voor het IJsselbos zelf. Ook zijn er rondleidingen met boswachters. Het programma loopt van 8.50 uur tot ca. 11.45 uur. Het IJsselbos ligt aan de parallelweg langs de A2, richting Vianen, ten zuiden van Nieuwegein.

Het IJsselbos ligt in een grote bocht van de Hollandse IJssel en bestond vroeger deels uit een zogeheten laagstamboomgaard. Ten behoeve van natuur en recreatie vonden provincie en rijk het wenselijk het gehele gebied tot natuurterrein te maken. Het terrein, dat deels toebehoort aan Staatsbosbeheer, vormt immers een belangrijk uitloopgebied voor Nieuwegein. Bovendien leent het gebied leent zich bijzonder goed tot het ontwikkelen van rivierbos langs de Hollandse IJssel. Rivierbossen leveren een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit in dit gebied.

In 1996 heeft de provincie in het Plan Veiligstelling Gebieden PS de laagstamboomgaard aangewezen als aankoopwaardig. In de afgelopen jaren heeft de provincie samen met het rijk belangrijke grondaankopen gedaan, waardoor het gebied kon worden uitgebreid tot een grotere natuureenheid. Staatsbosbeheer zal het IJsselbos beheren. De kinderen zullen het gebied met bomen en struiken inrichten tot natuurterrein. De boomfeestdag draagt het motto 'Bomen kleuren je dag.' De kinderen zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Klimopschool, De Krullevaer en De Meander in Nieuwegein.

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 030-2583325 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie