Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale boomfeestdag Kijfhoek in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Nationale boomfeestdag Kijfhoek
Bomen kleuren je wereld

Woensdag 20 maart is het weer nationale boomfeestdag. De nationale boomfeestdag viert haar 45 jarig jubileum met als thema `bomen kleuren je wereld'. Door het hele land zullen op deze dag weer nieuwe bomen de grond in gaan. Tijdens deze nationale viering worden kinderen en indirect hun ouders gewezen op het belang van een groene omgeving. Een gezonde natuur is onmisbaar voor een gezond leven, ook voor onze toekomstige generaties. Jaarlijks planten scholieren van het basisonderwijs op deze dag grote aantallen bomen en struiken.

Vorig jaar is tijdens de boomfeestdag de start gegeven voor de aanleg van het Develbos. In samenhang met de Devel, waar een inrichting ten behoeve van de natuur en natuurgerichte recreatie wordt beoogd, kan het totale gebied rondom de Devel een functie vervullen ten behoeve van landschap, bos en natuurgerichte recreatie. Ook dit jaar wordt de boomfeestdag georganiseerd in het toekomstige Develbos, op het perceel dat het dichtst bij het kerkje van Kijfhoek ligt. In samenwerking met de landinrichtingscommissie IJsselmonde, Dienst Landelijk Gebied, Staatsbosbeheer en de gemeente zullen een paar honderd kinderen op positieve wijze een bijdrage leveren aan een gezonde natuur en eveneens een verdere uitvoering van het Develbos.

Er zijn dit jaar vier basisscholen bij betrokken: de Bron, de Wegwijzer, de Brug en de Juliana school. Leerlingen tussen de 10 en 12 jaar zullen de boompjes en struiken op deze dag planten. In totaal doen er 7 groepen en ongeveer 200 kinderen aan deze activiteit mee. Er worden ongeveer 1000 bomen en struiken, van een grote variëteit geplant, waaronder beuken, essen, linden en havelaars. Zij geven uitvoering aan de kern van de zaak: `het planten van de boompjes en struiken voor een gezonde natuur.'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie