Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BSE-geval in terschuur

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

BSE-geval in Terschuur

20 maart 2002 -
Op 19 maart is bij een vijfjarige koe op een bedrijf in Terschuur (Gld.) Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) geconstateerd. Deze besmetting is het drieëndertigste geval in Nederland sinds 1997 en het vijfde geval in 2002.

De koe, Gerda 12 geboren op 14 mei 1996, is op 6 maart door de veehouder afgemeld voor destructie. Op 12 maart bleek de snelle BSE-test een positief resultaat op te leveren. Daarop is een onderzoek ter bevestiging van de uitslag van de snelle test ingezet. Op 19 maart bleek ook dit tot een positief resultaat te leiden.

Bij geen van de 73 andere runderen op het bedrijf zijn verschijnselen van BSE aangetroffen. Gerda 12 was geboren en getogen op het bedrijf in Terschuur. Zoals gebruikelijk wordt een onderzoek ingesteld naar het veevoer, met name naar het voer gegeten in de eerste levensmaanden door de zieke koe. De runderen op het bedrijf worden geruimd. Ook alle dieren met een verhoogd BSE-risico afkomstig van dit bedrijf die inmiddels op andere bedrijven verblijven, worden getraceerd en geruimd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie