Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toezicht financiële bijsluiter financiële markten

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten

Verbond van Verzekeraars

Toezicht op financiële bijsluiter naar de Autoriteit Financiële Markten

De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) heeft een naamswijziging ondergaan. Vanwege de hervorming van het toezicht op de financiële marktsector heet de STE sinds 8 maart officieel de Autoriteit Financiële Markten (Autoriteit-FM).

De Autoriteit-FM krijgt het gedragstoezicht onder haar hoede en waakt daarmee over de belangen van de financiële consument. De overige twee toezichthouders, De Nederlandsche Bank en de Pensioen- & Verzekeringskamer, gaan zich toeleggen op het bedrijfseconomische toezicht van financiële instellingen, in het bijzonder de financiële soliditeit van deze instellingen.

Als gevolg van de naamswijziging en de nieuwe rolverdeling, is het toezicht op de financiële bijsluiter eveneens per 8 maart officieel overgedragen aan de Autoriteit-FM. Een praktisch gevolg daarvan voor verzekeraars is dat in de financiële bijsluiter bij subtitel k (wie houdt toezicht op de financiële bijsluiter van [naam van de financiële onderneming]) in ieder geval de volgende tekst dient te worden opgenomen: Voor vragen kunt u de Toezichtslijn van de Autoriteit Financiële Markten bellen: 0900 - 5400540 of kijken op de website www.autoriteit-fm.nl.

Bondig, maart 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie