Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht onderzoekt trainingsmogelijkheden Californië

Datum nieuwsfeit: 20-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Naval Air Facility El Centro

Luchtmacht onderzoekt trainingsmogelijkheden Californië

20-03-2002

Zeven F-16's van de Koninklijke Luchtmacht oefenen tot 17 april vanaf het Amerikaanse marinevliegkamp El Centro in Californië. In twee periodes van ieder twee weken oefenen detachementen van de drie Nederlandse F-16 bases vanaf deze in de woestijn gelegen vliegbasis. Afgezien van het uitvoeren van reguliere oefenvluchten, wordt het verblijf in El Centro ook gebruikt om te onderzoeken welke opleidings- of trainingsmogelijkheden het vliegveld biedt voor de Koninklijke Luchtmacht als aanvulling op de bestaande trainingsmogelijkheden.

Bij de uit te voeren trainingen gaat het ondermeer om zogenoemde "Dissimilar Air Combat Training", oefeningen in het luchtgevecht met andere typen vliegtuigen, maar ook het aanvallen van gronddoelen met echte bewapening. Met het oog op de beperkte mogelijkheden om in Europa te oefenen in het nachtvliegen, wordt in El Centro bekeken in hoeverre dat in Californië kan gebeuren. De eerste twee weken van de trainingsperiode, die afgelopen maandag begon, wordt in El Centro geoefend door een gecombineerd detachement van de vliegbases Twenthe en Volkel. Het personeel van dit detachement wordt na twee weken afgelost door een detachement van de vliegbasis Leeuwarden.

Naval Air Facility El Centro ligt op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico op ongeveer 150 kilometer ten oosten van San Diego. Het is een militair vliegveld dat gebruikt wordt voor de training van Amerikaanse vliegers. Daarnaast gebruikt het demonstratieteam van de Amerikaanse marine, de Blue Angels, het vliegveld ieder jaar als trainingslocatie voor het oefenen van het vliegprogramma dat op talloze open dagen en vliegfeesten wordt getoond. Het vliegveld beschikt over uitgebreide trainingsfaciliteiten zoals schietterreinen waar met behulp van geavanceerde technieken de resultaten van de oefeningen worden gemeten. Naast vliegers van de Amerikaanse marine en het Amerikaanse mariniers, wordt El Centro ook gebruikt door parachutisten van de Amerikaanse luchtmacht, speciale eenheden van de Amerikaanse marine (Navy Seals), de groene baretten van de Amerikaanse landmacht en de luchtmachten van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie