Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Vlees en vis: Slagers bereid tot acties

Datum nieuwsfeit: 07-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV BEDRIJVENBOND

CNV Vlees en vis: Slagers bereid tot acties

De maat is vol: eindbod cao door leden CNV Vlees en vis afgewezen

De leden van CNV Vlees en vis werkzaam in slagerijen hebben vanavond het eindbod -dat werkgevers op 15 april op tafel legden- unaniem naar de prullenbak verwezen. De cao-commissie van CNV Vlees en vis heeft een actiecomité opgericht dat zich beraadt op de vorm van de acties.

Siward Swart, onderhandelaar van CNV Vlees en vis: 'De 15.000 werknemers in de sector verdienen een hogere loonsverhoging dan wat werkgevers nu bieden.' Werkgevers bieden in een tweejarige cao een loonsverhoging van 3,35 procent op 1 okt. 2002 en 3,15 procent op 1 oktober 2003.
Swart: 'Dit is té laat in het jaar en té laag. Wij hebben vier procent voor een cao van 12 maanden gevraagd en de rest van het arbeidsvoorwaarden pakket is uitermate mager. Zo zien werkgevers niets in extra verlofdagen voor ouderen, het afschaffen van wachtdagen bij ziekte en het verlagen van de vakvolwassenleeftijd van 23 naar 20 jaar, met een bijbehorend volwassen salaris. CNV Vlees en vis bereidt nu samen met de andere bonden acties voor.'
De leden van CNV Vlees en vis hebben aangegeven dat zij al jaren met minder dan een gemiddelde loonstijging moeten werken en dat nu de maat vol is. Volgens Swart is het de hoogste tijd dat werkgevers inzien dat zij betere arbeidsvoorwaarden moeten bieden om personeel aan te kunnen trekken.

De cao is van toepassing op slagers werkzaam bij gewone slagerijen, supermarkten, verwerkingsbedrijven en grootslagers.

Nadere informatie:

Siward Swart, onderhandelaar van CNV Vlees en vis: 06 - 22 39 30 17; Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.

Houten, 7 mei 2002


07 mei 02 21:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie