Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring van het college van b & w Utrecht

Datum nieuwsfeit: 07-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Verklaring van het college van b & w

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht spreekt zijn afschuw uit over de moord op Pim Fortuyn en spreekt van een slag in het gezicht van het democratisch bestel in Nederland. Het college betuigt zijn deelneming met de familie en naasten van de heer Fortuyn.

Het college wacht de beslissing van het kabinet af over het doorgaan van de landelijke verkiezingen. Het referendum over het Stationsgebied zal daarmee in de pas lopen.

In elk geval versobert het college alle campagneactiviteiten voor het referendum. In de Utrechtse huis-aan-huiskranten die vandaag en morgen verschijnen zijn echter nog advertenties opgenomen, evenals een column van de burgemeester in Ons Utrecht. Deze media waren al gedrukt op het moment van de aanslag. Deze acties zijn daardoor niet terug te draaien.

Vanaf 10.00 uur vanmorgen, dinsdag 7 mei, is een condoleanceregister geopend in de hal van het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2. Op het plein voor het Stadhuis hangt de stadsvlag halfstok, mensen die dat willen kunnen hier bloemen neerleggen.

Utrecht, 7 mei 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie