Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tuinbouw verdient meer respect

Datum nieuwsfeit: 08-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Tuinbouw
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Tuinbouw

Tuinbouw verdient meer respect

De Nederlandse tuinbouw krijgt niet de steun die zij verdient. Dit zegt Jaap van der Veen, voorzitter van het Productschap Tuinbouw, in het jaarverslag 2001. Onze tuinbouwsector is toonaangevend in de wereld, maar de maatschappij is hiervan onvoldoende op de hoogte. Nederlandse tuinbouwproducten zijn mooi, gezond en steeds duurzamer geproduceerd.

Van der Veen wil zich in 2002 sterk maken voor het verkrijgen van maatschappelijk respect voor de tuinbouwsector. Een van de middelen hiervoor is sector-PR. "De tuinbouw is de waardering van het publiek en de politiek waard. Er zijn genoeg redenen om trots te zijn op de tuinbouw. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen, bijvoorbeeld, is fors teruggebracht en we gaan twee keer zo efficiënt om met energie als in de jaren tachtig."

De tuinbouw heeft in 2001 een nieuw exportrecord gevestigd: er werd voor 11,5 miljard euro aan producten uitgevoerd. De productiewaarde kende een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

Het verslag heeft verder aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van promotie, onderzoek en arbeid.

Het jaarverslag is verkrijgbaar via telefoonnummer 079 - 3470633.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie