Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 08-05-2002

Datum nieuwsfeit: 08-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-05-2002
1e Persbericht 8 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van diefstal snorfietskappen aangehouden Op de Michelangelolaan is woensdagavond rond 18.55 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee kappen van een snorfiets die geparkeerd stond in een fietsenstalling op een terrein aan de Michelangelolaan. Beveiligingsmedewerkers betrapten de verdachten en droegen hem over aan de politie. Op het politiebureau aan de Mathildelaan werd rond 20.00 uur een tweede verdachte Eindhovenaar, ook 22 jaar, aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto op heterdaad betrapt Op Den Dolech zijn woensdagochtend rond 3.55 uur een 21-jarige en een 15-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak in een auto op een terrein aan Den Dolech. Beveiligingsmedewerkers zagen dat de ruit van een daar geparkeerde auto vernield werd en konden de verdachten aanhouden en overdragen aan de politie. In de auto van de verdachten werden autoradios, kentekenplaten en een neppistool aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhanger met graafmachine gestolen
Vanaf de Baarle Hertoglaan is woensdag tussen 1.00 en 6.00 uur een aanhanger met een graafmachine gestolen. De aanhanger was afgesloten met behulp van een veiligheidslot en was voorzien van het kenteken VV-GB-47. De graafmachine van het merk Takeachi, type TB15 is oranje van kleur en heeft een zwarte giek.

Eindhoven: Verdachten van straatprostitutie aangehouden Op de Wattstraat bood dinsdagavond rond 20.10 uur een 40-jarige vrouw uit Veldhoven haar diensten aan een agent in burger aan. Hierop werd zij aangehouden op verdenking van straatprostitutie. De vrouw is na verhoor heengezonden. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Menno van Coehoornlaan is woensdag rond 00.15 uur een 36-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie. De verdachte werd betrapt in de auto van een 21-jarige man uit Best. De man kreeg een proces-verbaal en de vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt eveneens een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Apparatuur in beslag genomen na geluidsoverlast Op de Urkhovenseweg is dinsdag rond 20.45 uur een 32-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het herhaaldelijk veroorzaken van geluidsoverlast, waaronder ook op de avond van zijn aanhouding. De geluidsapparatuur van de verdachte werd in beslag genomen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte onder invloed rijdt achter op auto Op de Wethouder Ebbenlaan is dinsdagavond rond 19.10 uur een 39-jarige automobilist uit Helmond achter op de auto van een 51-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel gereden. De Helmonder kon niet tijdig remmen toen de bestuurder uit Aarle-Rixtel, die voor hem reed, remde. De man uit Aarle-Rixtel liep nekklachten op. De Helmonder is voor behandeling aan zijn verwondingen naar het Elkerliekziekenhuis gegaan. Na behandeling kon hij het ziekenhuis verlaten. Uit onderzoek bleek dat de Helmonder teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Verdachte van diefstal uit winkel aangehouden Op de Nobisweg is dinsdag rond 19.30 uur een 38-jarige Italiaan aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een GSM-oplader uit een winkel aan de Nobisweg kort voor zijn aanhouding. Een medewerker zag dat de verdachte iets wegnam en ging achter de man aan. Hierop is de verdachte in zijn vrachtwagen gestapt en trok hij snel het portier dicht. De medewerker kwam met zijn pols klem te zitten tussen de deur. Hij liep hierdoor verwondingen aan zijn arm op. Uiteindelijk is het de medewerker met behulp van een andere collega gelukt om de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie. De GSM-oplader is weer in het bezit van de winkel. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Jupiterstraat is woensdag tussen 00.30 en 6.30 uur een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken NF-FN-59 gestolen.

Asten: Automobilist botst tegen wegbewijzeringbord Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 43.4, is woensdagochtend een 34-jarige automobilist uit Breda tegen een wegbewijzeringbord gereden. De automobilist verloor de controle over zijn stuur, botste tegen het bord en kwam in een sloot tot stilstand met zijn voertuig. De man is met onder andere rugklachten overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Bakel: Snelheidscontrole
Op de Oldert is dinsdag tussen 16.10 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 663 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 20 bestuurders sneller van de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 117 km/u.

Gemert: Kassa gestolen
Uit een bedrijf aan de Haageijk is tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 7.30 uur een kassa met een paar honderd Euro gestolen. De dader kwam binnen door een raam van een toegangsdeur te vernielen.

Maarheeze: Autos weggenomen bij woninginbraak
In een woning aan de Bruine Akkers is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van de woning open te breken. Uit de woning werden een vogelkooi met kanarie, een TV, een babyfoon met oplader, GSMs, schilderijen en drie portemonnees met diverse pasjes, identiteitspapieren, autopapieren, een rijbewijs en geld weggenomen. Ook werden sleutels weggenomen. Hiermee werden twee autos weggenomen. Het gaat om een paarse Volkswagen Golf Cabriolet met het kenteken LV-XS-82 en een zwarte Volkswagen Golf TDI met het kenteken 85-FK-KN.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippleberg zijn dinsdag tussen 19.30 en 21.45 uur 404 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 94 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 166 km/u.

Oirschot: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Kempenweg is woensdag tussen 2.30 en 2.40 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit het pand worden een nog onbekende hoeveelheid sigaretten vermist.

Valkenswaard: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Na een melding van diefstal van een fiets stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. Op de Merendreef, in een fietsenstalling, werd een 38-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte in de fietsenstalling aan het slot van een fiets rommelen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Gestolen bulldozer aangetroffen
Op een terrein aan de Maastrichterweg is dinsdagmiddag een gestolen bulldozer aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de bulldozer is weggenomen bij een bedrijf in België. Een 32-jarige man uit Valkenswaard is rond 15.45 uur op het terrein aan de Maastrichterweg aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van de bulldozer. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie