Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanslag Tel Aviv, Reactie van België

Datum nieuwsfeit: 08-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse zaken België
Zoek soortgelijke berichten

Language: NL Ministerie van Buitenlandse zaken België

Category: Communiqué Date: 08/05/02

Aanslag Tel Aviv: Reactie van België Vice Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel heeft met ontsteltenis de nieuwe aanslag vernomen in een feestzaal te Rishon Letzion, in de omgeving van Tel Aviv, gisteravond 7 mei.

Hij houdt eraan zijn oprechte deelneming te betuigen aan de families van de overleden slachtoffers. Hij wenst de gewonden van dit nieuwe geweld een spoedig herstel. Hij veroordeelt in de meest sterke bewoordingen deze terroristische acties die onherstelbaar leed berokkenen aan gewone burgers. Hij drukt zijn volle solidariteit uit met het Israëlische volk tegenover deze aanslagen die het bestaan zelf van Israël tot doelwit schijnen te hebben.

Hij herhaalt dat deze daden als enig effect de bitterheid en de vijandigheid ten opzicht de Palestijnse bevolking verhogen en hij vreest dat ze het perspectief op vreedzame oplossing voor het conflict slechts verdagen.

Op het moment dat de internationale gemeenschap onder leiding van het Quartet zich aan het mobiliseren is om de partijen in het conflict en de landen in de regio bij te staan in de zoektocht naar een politieke oplossing, roept Minister Michel op tot kalmte en rede. Het is hoog tijd dat Israël de ondubbelzinnige boodschap ontvangt dat het welkom is in de regio en dat zijn bestaansrecht in volle veiligheid binnen erkende grenzen wordt erkend. Het is eveneens dringend dat het Palestijnse volk kan toetreden tot het statuut van Staat en dat de fundamentele politieke - en mensenrechten die in de wereld gelden ook zouden gelden in Palestinië.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie