Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitsland en Nederland werken samen bij begeleiding Duitse voetbalfans

Datum nieuwsfeit: 08-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Duitsland en Nederland werken samen bij begeleiding Duitse voetbalfans

8 mei 2002

Minister De Vries van BZK stemt ermee in dat zowel Duitse als Nederlandse agenten de treinen op het traject van Dortmund naar Rotterdam zullen bemensen voor de begeleiding van voetbalsupporters bij de UEFA cupfinale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund. De bewindsman vindt het vanuit veiligheidsoogpunt ongewenst dat de treinen bij de grens moeten stoppen voor het wisselen van politieambtenaren.

De Duitse autoriteiten verwachten dat 3000 fans van Borussia Dortmund met de trein van Dortmund naar Rotterdam zullen afreizen. In totaal worden 15.000 Duitse fans verwacht.
De begeleiding van de in totaal vier á vijf treinen bestaat uit 120 agenten van de Bundesgrenz-schutz en 40 agenten van het Korps Landelijke Politiediensten.

De Duitse politie zal op Nederlands grondgebied in de treinen alleen optreden onder leiding van de Nederlandse politie en op basis van de Nederlandse ambtsinstructie voor de politie.

In 1998 is ten behoeve van de champions league finale in Amsterdam tussen Juventus en Real Madrid eenzelfde werkwijze toegepast.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie