Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: District Eemland noord 09-05-2002

Datum nieuwsfeit: 09-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.55 uur

Man aangehouden

BAARN Op woensdag 8 mei is een man aangehouden, die wordt verdacht van een poging tot inbraak.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat een getuige bij een woning aan de Abel Tasmanlaan glasgerinkel had gehoord. Politiemensen zagen dat van de betreffende woning een ruit was vernield en dat er licht brandde. In de woning werd niemand aangetroffen. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen.

In de bosschages nabij de woning werd een racefiets aangetroffen. Vlak voor de melding van de inbraak had een politieman in de nabijheid van de woning een man op die fiets zien rijden. Daar de man zonder verlichting reed, had de politieman hem gesommeerd verder te gaan lopen.

De getuige vertelde aan de politiemensen dat degene die had gepoogd in te breken op de betreffende racefiets was gekomen. Tevens gaf de getuige een signalement van de verdachte. Even later kon de verdachte, een 40-jarige man uit Baarn, in de omgeving worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Brand in woning

SOESTERBERG Op woensdag 8 mei heeft in een woning brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Rond 10.10 uur zag de 33-jarige bewoner van een woning aan de Mercury rook uit de keuken komen. Hij bracht zijn konijn en twee katten in veiligheid en probeerde de brand met een tuinslang te blussen. De bluswerkzaamheden werden overgenomen door de brandweer, die de brand zeer snel onder controle had.

De bewoner verklaarde dat hij vermoedde dat de brand was ontstaan door een sigarettenpeuk in de afvalbak in de keuken, die mogelijk niet goed was uitgemaakt. Door de Technische Recherche wordt een onderzoek ingesteld of dit inderdaad de oorzaak van de brand is geweest. De woning liep brand- rook-, roet- en waterschade op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie