Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Noord-Holland Noord 09-05-2002

Datum nieuwsfeit: 09-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht d.d. donderdag 9 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal trilplaat
Alkmaar, dinsdag 7 mei 2002. Tussen zaterdag 20.30 uur en dinsdag 10.30 uur werd een trilplaat ontvreemd vanuit de open laadbak van een gele Volkswagen bedrijfsauto aan de Velasquezhof te Alkmaar. Het ging om een 25 jaar oude trilplaat van het merk Ferryman. De waarde van het apparaat is ruim negenduizend euro. Gezien het gewicht moet de plaat door minimaal twee personen zijn weggenomen.

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmiddag werd tussen 14.50 en 15.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Helderseweg te Alkmaar. Van de 100 passanten reden er 31 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

Brand in hennepplantage
Alkmaar, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur riep de bewoner van een pand aan de Hobbemalaan te Alkmaar de hulp in van de brandweer omdat er rook uit zijn plafond kwam. Nader onderzoek leerde dat in de naastgelegen woning brand was ontstaan in een elektrische kachel. De kachel stond in een ruimte die was ingericht als hennepplantage. De gehele woning liep door de brand rook- en waterschade op. De ruimte waarin de plantage was gevestigd liep bovendien brandschade op.
In totaal werden vanuit de plantage 133 planten, 8 lampen, 6 transformatoren en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Voor de bewoner van het pand, die niet aanwezig was, is een uitnodiging achtergelaten om zich te melden op het politiebureau.

Inbraak in bedrijf
Alkmaar, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen, omstreeks 02.00 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Robbenkoog te Alkmaar. De daders waren binnengekomen door een ruit te vernielen. In het pand werden vitrinekasten vernield waaruit telefoons, car-audio en navigatieapparatuur werd buitgemaakt.

Overvaller aangehouden
Alkmaar, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 03.10 uur wilde een 30-jarige Alkmaarder geld pinnen bij de bank aan de Langestraat te Alkmaar. Toen hij daarmee bezig was kwam een man op een fiets bij hem staan. Deze man had een vuurwapen in zijn hand waarmee hij het slachtoffer bedreigde. Het slachtoffer moest zijn geld afgeven. Doordat er vrienden van het slachtoffer aan kwamen lopen kon deze zich aan de overval onttrekken. Doordat de gewaarschuwde politie vlak in de buurt zat kon de overvaller aangehouden worden. In de fouillering van de man werd een pistool aangetroffen. Het bleek te gaan om een alarmpistool. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Dief overlopen
Alkmaar, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 08.20 uur zat de bewoner van een pand aan de Stationsstraat te Alkmaar in de woonkamer. Hij had juist de kat naar buiten gezet en had daarbij vermoedelijk de voordeur niet goed dicht gedaan. Toen hij gestommel in de gang hoorde en ging kijken, zag hij daar een man staan met de portemonnee van de bewoner in zijn handen. Op het zien van de bewoner vluchtte de man weg. De bewoner zette de achtervolging nog in maar kon de dief niet achterhalen. De dief was een negroïde man, leeftijd ongeveer 30 jaar, lengte 1,90 meter. Hij droeg een driekwart donkerblauwe jas, donkerkleurige broek en donkere schoenen. In de portemonnee zat 25 en diverse passen.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Winkel, woensdag 8 mei 2002. Op woensdag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Westfriesedijk te Winkel. In totaal kregen 57 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel of het niet kunnen tonen van bescheiden, maar ook voor technische gebreken aan het voertuig.

Overval
Den Helder, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een 70-jarige vrouw overvallen in haar woning aan de Eyserhof te Den Helder. Rond genoemde tijd werd er aangebeld aan de voordeur van haar woning. Toen zij ging kijken bleek er een klein meisje te staan (leeftijd 10 - 12 jaar) die vroeg of zij van het toilet gebruik mocht maken. Toen de vrouw opendeed en haar binnen liet kwam er een man naar binnen die naar de woonkamer liep en bezig ging de videorecorder los te koppelen. Toen de vrouw hier op reageerde werd zij van achteren beet gepakt door een derde persoon, een vrouw, die ook binnen was gekomen. De vrouw zei tegen het slachtoffer de man zijn gang te laten gaan omdat zij anders doodgestoken zou worden. Even later vertrokken de drie personen, met medeneming van de videorecorder, een gouden ketting en een leren jasje.

Gestolen auto
Den Helder - Den Burg, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 12.45 uur had de bestuurder van een BMW cabriolet getankt bij een pompstation aan de Keesomlaan in Den Burg. Aangezien de bestuurder zijn portemonnee vergeten was, had hij zijn naam achtergelaten en zou "even" geld gaan halen. De man kwam echter niet terug, waarop de pomphouder de politie waarschuwde. De man bleek inmiddels met de boot te zijn overgestoken naar Den Helder. Hier zag men de man omstreeks 15.10 uur rijden op de Jan Vervailleweg. Na een achtervolging reed de bestuurder op de Beukenlaan de ingang van het verzorgingshuis Huis ter Duin op, waar hij tegen een paal tot stilstand kwam. De man vluchtte uit zijn auto weg, maar kon even later worden aangehouden. Het ging om een 23-jarige Alkmaarder. Hij verklaarde de auto na een proefrit in Amsterdam niet bij de eigenaar te hebben teruggebracht.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met letsel
Enkhuizen, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagavond omstreeks 19.15 uur had een 48-jarige man uit Obdam, die op een motorfiets over de Markermeerdijk te Enkhuizen reed, te laat in de gaten dat het verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. Hij remde voluit en kwam daardoor ten val. De man moest met diverse verwondingen voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Inbraak
Enkhuizen, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagavond omstreeks 19.20 uur werd een inbraak ontdekt in een pand aan de Meeuwenlaan te Enkhuizen. De daders waren binnen gekomen door een raam in te slaan. Uit het pand werd een videorecorder en een tiental videobanden ontvreemd. Ook werden flesjes en blikjes frisdrank weggenomen.

Bromfietscontrole
Grootebroek, woensdag 8 mei 2002. Op woensdagavond werd een bromfietscontrole gehouden op de Industrieweg te Grootebroek. In totaal werden 49 bekeuringen uitgeschreven. Dit gebeurde hoofdzakelijk wegens een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), maar ook wegens het niet dragen van een valhelm en diverse technische gebreken. Bij drie van de bromfietsen werd een ruim vier maal te hoog vermogen gemeten.

Vernieling gemeld
Enkhuizen, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 07.45 uur meldde een man via het alarmnummer 112 dat hij de intercom van het politiebureau aan de Havenweg te Enkhuizen met een hamer had vernield. Bij onderzoek bleek de intercom inderdaad beschadigd te zijn, terwijl een hamer op de plaats was achtergebleven. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Inbraak in garageboxen
Hoorn, donderdag 9 mei 2002. Op donderdagmorgen werden inbraken ontdekt in enkele garageboxen aan het Aagje Dekenplein te Hoorn. Diverse deuren bleken te zijn geforceerd. Uit de boxen werden onder anderen elektrische gereedschappen weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie