Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 09-05-2002

Datum nieuwsfeit: 09-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.40 uur) Donderdag 9 mei 2002

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 29 jarige automobilist uit Kerkrade is donderdagmorgen 9 mei 2002 op de Toupsbergstraat te Kerkrade door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de bestuurder bleek omstreeks 04.15 uur tijdens een routinecontrole. De bestuurder werd aan alcoholblaastest afgenomen die vervolgens aangaf dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan het van het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de bestuurder uit Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon de automobilist huiswaarts. Zijn auto moest echter nog een uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Langraaf, brandstichting:
Op de Koeweg te Landgraaf is donderdagmorgen 9 mei 2002 omstreeks
01.30 uur een auto in brand geraakt. De auto stond geparkeerd voor een woning. De bewoner hoorde donderdagmorgen op straat enkele doffe klappen maar besteedde daar verder geen aandacht aan. Toen kort daarna echter geknetter op straat te horen was keek de bewoner naar buiten en zag zijn auto in brand staan. Met enkele emmers water wist hij de brand zelf snel te blussen. De auto liep echter toch nog grote schade op. Bij onderzoek van de politie bleek dat het om een brandstichting handelde. Onder het voertuig werden resten van een lap aangetroffen welk nog naar een brandbare stof rook. De bewoner heeft van de brandstichting aangifte gedaan bij de politie. Een verder onderzoek wordt ingesteld. .

Gulpen, rijden onder invloed:
Een 34 jarige automobilist woonachtig te Wittem is donderdagmorgen 9 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks 02.15 uur tijdens een routinecontrole op de Rijksweg te Gulpen staande gehouden. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De utslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende vier uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie