Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede bericht: Overval op tuincentrum in Prinsenbeek

Datum nieuwsfeit: 10-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Tweede bericht: Overval op tuincentrum in Prinsenbeek

Datum: 10/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Op donderdag 9 mei 2002 omstreeks 17.30 uur hebben twee nog onbekende mannen een overval gepleegd op een medewerkster van een tuincentrum aan de Mastlanddreef te Prinsenbeek. De overvallers hebben daarbij een deel van de dagopbrengst buit gemaakt. De politie heeft inmiddels een rechercheteam geformeerd bestaande uit tien rechercheurs.

Aan de Mastlanddreef in Prinsenbeek is een tuincentrum gevestigd. Drie medewerksters liepen omstreeks 17.30 uur vanuit de schuur naar het nabij gelegen woonhuis. Terwijl zij over de parkeerplaats liepen, zagen zij een zwarte personenauto staan met twee personen erin die in de richting van de Brielsedreef stond. Nadat zij bij het huis waren aangekomen, trok de auto hard op Een van de inzittenden stapte uit en bedreigde met een pistool één van de medewerksters waarna ze twee kassalades met inhoud aan hem af stond. Hierna stapte de overvaller in de auto waarna ze wegreden.

Op de kruising Brielsedreef / Weimersedreef werd de vluchtauto van de daders aangetroffen. De Opel Kadett stak met zijn voorzijde in een sloot. De politie trof in de auto een vuurwapen en enkele munten aan. Bij navraag bleek dat deze auto eerder die dag was ontvreemd in Bavel.

De daders hebben bij een woning aan de Brielsedreef een fiets gestolen waarop zij weggereden zijn. Op het viaduct van Rijksweg A-16 hebben de daders de fiets voor een passerende personenauto van het merk Mazda gegooid die daardoor moest stoppen. De bestuurster een 56-jarige vrouw uit Breda probeerde de 'carjacking' nog te voorkomen door de portieren af te sluiten.
Door één van de daders werd echter de ruit van het linkerportier op nog onbekende wijze vernield, waarna hij de bestuurster met een pistool bedreigde.
Een van de mannen trok haar vervolgens uit de auto, waarna beide overvallers wegreden. Het slachtoffer bekwam door het rondvliegend glas enkele snijwonden. Deze auto werd enige tijd later onbeheerd aangetroffen aan de Rietdijk te Breda, nabij de Asterdplas.

De politie van het district Breda heeft gisteravond alle beschikbare eenheden ingezet. Ook werd de politieheli ingezet. Het uitgebreide en intensieve onderzoek naar de daders heeft echter niet tot aanhoudingen geleid

Vandaag is op de vijf verschillende plaatsen delict door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek een sporenonderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt geleid vanuit het team PrinsenBeemden. Vandaag werken circa 10 rechercheurs aan de zaak. Naast de aangiften van de diverse slachtoffers zijn inmiddels ook circa 15 getuigeverklaringen opgenomen.

De politie verzoekt getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd, contact op te nemen met het rechercheteam onder nummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie