Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 12-05-2002

Datum nieuwsfeit: 12-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Ongeval door alcohol

ZEIST - De politie heeft op zaterdagochtend een 48-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was met zijn auto uit de bocht gevlogen bij de afrit Zeist vanaf de A-28. Hierdoor was hij tegen een lantaarnpaal aangereden die uit de grond was gerukt en tien meter verderop lag. De man raakte niet gewond door de aanrijding. De voorzijde van zijn auto was zwaar beschadigd.

Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op de Hoofdstraat op zaterdagochtend tussen 10.15-12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1595 voertuigen gemeten op snelheid. Hiervan bleken 125 bestuurders te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Man met mes aangehouden

DE BILT De politie ontving in de nacht van zaterdag op zondag een bericht dat een man op het Henri Dunantplein rondliep met een groot mes en hier mensen ook mee bedreigde. Daarop ging de politie met enkele politievoertuigen en gekleed met veiligheidsvesten naar het plein. Hier bleek de verdachte al vertrokken te zijn.

Vervolgens kreeg de politie informatie dat de man vermoedelijk een horecagelegenheid op de Hessenweg was binnengelopen. Diverse agenten betraden vervolgens de horecagelegenheid waar de 31-jarige verdachte uit Bilthoven werd aangetroffen en met gepast geweld werd aangehouden en geboeid werd afgevoerd. Tijdens een fouillering werd bij de man een groot mes aangetroffen. De man is ingesloten op het bureau.

Openbare dronkenschap

BUNNIK De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur een dronken man (personalia nog onbekend) aangehouden in een tuin aan de Dorpsstraat. De politie ontving diverse meldingen dat de man rondzwalkte door diverse tuinen van woningen. De man werd aangetroffen maar bleek te zwaar onder invloed om een verklaring te kunnen geven. De man is aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten in het bureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie