Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biologische Bakkers Brigade is niet aangesloten bij Eurodusnie

Datum nieuwsfeit: 12-05-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht


Leiden, 12 mei 2002

Geachte redacties,

Het ANP heeft deze avond een bericht verspreid, waarin gesteld wordt dat de Biologische Bakkers Brigade - verantwoordelijk voor de "taarting" van Fortuyn - aangesloten is bij Eurodusnie, aktiecentrum te Leiden.

Dit is een ONJUIST bericht. Het ANP heeft dit inmiddels toegegeven en heeft het bericht gecorrigeerd.

Als gevolg van dit bericht krijgt Eurodusnie veel dreigtelefoontjes en emails. Twee dagen geleden is het pand van Eurodusnie al vernield. Het onjuiste bericht brengt de veiligheid van de panden van Eurodusnie, waar ook mensen met kinderen wonen, ernstig in gevaar.

Wij verzoeken u derhalve GEEN bericht op te nemen in uw medium waarin dit foutieve bericht van het ANP is verwerkt.

Met vriendelijke groet,

Anarchistisch collectief Eurodusnie.

bijlage: verklaring Eurodusnie n.a.v. foutief ANP bericht.

EINDE PERSBERICHT

Leiden, 12 mei 2002.

Wij als Eurodusnie-collectief zijn uiterst verbaasd en verontrust over de ANP-berichtgeving waarin wordt gesteld dat de Biologische Bakkers Brigade aangesloten zou zijn bij het collectief Eurodusnie uit Leiden. Wij spreken dit met klem tegen!

In de huidige mediahype wordt meer en meer een verband gelegd tussen het taartgooien en de moord op Pim Fortuyn. Wij zien dit als een absurde link en bovendien levert dit ons extra grote veiligheidsproblemen op gezien het huidige overemotionele klimaat in Nederland.

Deze verwerpelijke journalistieke blunder vinden we zeer onverantwoordelijk en ondoordacht. Wij willen daarom met deze reactie elke onduidelijkheid uit de wereld helpen en hopen dat verdachtmakingen in de richting van heel ´links´ Nederland hiermee afgelopen zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie