Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overval Oosterhout in Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 13-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 10 mei 2002

Overval Oosterhout in Opsporing Verzocht

OOSTERHOUT - Woensdag 27 februari, tussen 20.30 uur en 21.00 uur, werd een 36-jarige man neergeschoten in zijn woning aan de Stationsstraat in Oosterhout. De verdachten zijn er van door gegaan. De politie van het district Rivierenland heeft de zaak in onderzoek genomen, maar tot nu toe heeft dit niet tot concrete informatie over de verdachten geleid. Maandag 13 mei zal de zaak in het Tv-programma Opsporing Verzocht worden behandeld.

Op de avond van 27 februari werd bij de betreffende woning aangebeld. Toen de 36-jarige bewoner, die alleen thuis was, de deur open deed, stonden er twee mannen met bivakmutsen voor de deur. Er werd op de man geschoten en er werd door de verdachten naar geld gevraagd. Een klein geldbedrag werd vervolgens buitgemaakt, waarna de verdachten er in een personenauto vandoor zijn gegaan. Het gewonde slachtoffer heeft zelf 112 gebeld en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Momenteel gaat het naar omstandigheden goed met de man.
De politie startte direct een onderzoek. Ondermeer werd er door de technische recherche naar sporen gezocht. Ook werden buurtbewoners en passanten gehoord. Van de daders ontbreekt nog elk spoor, maar uit het onderzoek is wel de mogelijke vluchtauto naar voren gekomen. Deze zal in Opsporing Verzocht verder onder de aandacht komen. Ook zal een reconstructie van het gebeurde worden getoond. In de uitzending zal een telefoonnummer bekend worden gemaakt waar kijkers met informatie naar toe kunnen bellen. Aan mensen die informatie hebben die rechtstreeks tot de aanhouding van de verdachten leidt, wordt mogelijk een beloning uitgereikt.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie