Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw barricades in Ambonstad

Datum nieuwsfeit: 13-05-2002
Bron: Paulien Joel-Parera
Zoek soortgelijke berichten

Ooggetuigeverslag Paulien Joel-Parera uit Ambon

Sent: Monday, May 13, 2002 6:57 AM
Subject: Situatie Maluku

Opnieuw barricades in Ambonstad

Vanmorgen omstreeks 10.00 uur zijn de wegen opnieuw geblokkeerd doordat massa moslims een demonstratie hebben gehouden om de 5 lijken van de laskar Jihads bij Diponegoro - Air mata Cina op te halen, die gisteren door de militaire eenheid Yonif 741 zijn doodgeschoten, als gevolg van de beschietingen en de bomaanslag op de militaire wachtpost.

Om verdere evt. incidenten tussen moslims en christenen te voorkomen wordt daarom de weg bij het kruispunt voor de sekolah Pertiwi bij Mangga Dua gebarriceerd. Daarvoor raken eerst de studenten in paniek doordat massa, de moslims studenten verzocht hebben de universiteit te verlaten, i.v.m. demonstratie om de lijken te evakueren. Vandaag zal er razzia op wapens in Diponegoro plaatsvinden. De Laskar Jihads heeft gezegd deze te zullen bestrijden.

Het huis van Thamrin Elly is gisteravond 12 mei door massa in brand gestoken.

Evakuatie 2 moslims vrouwen met een nederlandse nationaliteit.

Vorige week zijn twee moslim vrouwen ( 20 en 23 jaar) die op vrij jonge leeftijd samen met hun ouders naar de Molukken is gerepatrieerd, naar Makassar geevakueerd. De vrouwen zeggen te zijn bedreigd en aangekeken als RMS aanhangers, omdat zij de Nederlandse nationaliteit bezitten.

meer nieuws volgt

Ambon 13 mei 2002 - 14.30 uur

Paulien Joel-Parera
(joel@ambon.wasantara.net.id)
Charly Parera (pareradekker@home.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie