Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder vitamine C in fruithapjes door geprakte banaan

Datum nieuwsfeit: 13-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Minder vitamine C in fruithapjes door geprakte banaan? 13 mei

Wordt de hoeveelheid vitamine C in een fruithapje minder als je banaan prakt met bijvoorbeeld sinaasappelsap?

Nee, vitamine C in fruithapjes gaat niet verloren door de werking van de enzymen in banaan. Jarenlang heeft men gedacht dat dit wel zo was. Inmiddels is bekend dat enzymen uit geprakte banaan de vitamine C in sinaasappelsap of ander fruit omzet in een andere verbinding van vitamine C. Dit is even werkzaam en gezond als het oorspronkellijke vitamine C. Het is dus prima kinderen versgemaakte fruithapjes te geven met banaan. Bewaar het fruithapje liever niet en laat het ook niet te lang staan. De zuurstof in de lucht vermindert namelijk de hoeveelheid vitamine C door zogenaamde oxidatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie