Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

European road transport show verschuift naar oktober 2003

Datum nieuwsfeit: 13-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam RAI

Bedrijfsauto RAI 2003
8 mei 2002

EUROPEAN ROAD TRANSPORT SHOW VERSCHUIFT NAAR OKTOBER 2003.

Enige tijd geleden ontvingen RAI Vereniging en Amsterdam RAI het verzoek om de Bedrijfsauto RAI, The European Road Transport Show naar een ander tijdstip te verzetten. Door de Nederlandse beurs naar het najaar te verschuiven, zou in Europa elk jaar één grote internationale bedrijfsautotentoonstelling plaatsvinden. Met ingang van 2003 wordt The European Road Transport Show in oktober gehouden, waarmee deze perfect alterneert met de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) voor bedrijfsautos in Hannover. De volgende European Road Transport Show is gepland van 16 tot en met 25 oktober 2003.

Al vele jaren hebben RAI Vereniging en Amsterdam RAI hard gewerkt aan kwaliteit en imago van de Bedrijfsauto RAI. De focus richtte zich op versterking van het karakter en op de positionering op de internationale kalender. Overleg met marktpartijen en de OICA leidde er toe dat de beurs in Amsterdam - met als internationale titel The European Road Transport Show - de status van één van de belangrijkste beurzen in Europa heeft gekregen. De OICA, Organisation Internationale des Constructeurs dAutomobile, is het wereldwijd overkoepelend orgaan van autofabrikanten. Inherent aan die nieuwe status op de internationale kalender moest de beurs verschuiven van voorjaar naar najaar en van de even naar de oneven jaren. Tegelijkertijd ontstaat hierdoor voor de bedrijfstak de ideale situatie dat er in Europa elk jaar één grote internationale bedrijfsautotentoonstelling wordt gehouden, één in Amsterdam en één in Hannover (Duitsland).

De organisatie in Amsterdam is tevreden dat de verschuiving al per najaar 2003 kan worden gerealiseerd. De kwaliteit van de beurs, de hoge internationale bezoekersgraad en de ligging van Amsterdam RAI waren belangrijke items in de strijd om The European Road Transport Show op de positie te krijgen waar deze nu is gekomen. De periode die voor de komende beurs in de tentoonstellingsagenda is opgenomen, is van 16 tot en met 25 oktober 2003.

Amsterdam, 8 mei 200

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie