Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Astrid bezoekt rodekruisprojecten over HIV/aids in Ethiopië

Datum nieuwsfeit: 14-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Prinses Astrid bezoekt rodekruisprojecten over HIV/aids in Ethiopië

Het Internationale Rode Kruis lanceerde op 8 mei 2002 een wereldwijde campagne tegen de stigmatisering en discriminatie verbonden aan aids. Deze campagne loopt 2 jaar onder het thema "De waarheid over aids. Geef het door" . Doel is bijdragen tot het veranderen van de perceptie, de houding, de politiek en het gedrag ten aanzien van HIV/aids zodat seropositieven en de mensen die aan de ziekte lijden aangepaste zorgen krijgen en een nog grotere uitbreiding van de besmetting wordt voorkomen.

Prinses Astrid, voorzitter van het Belgische Rode Kruis, heeft al meermaals haar interesse laten blijken voor de acties in de strijd tegen HIV/aids en bezocht in de afgelopen twee jaar al een aantal Afrikaanse landen. Om dezelfde reden neemt zij op dit ogenblik met het Internationale Rode Kruis deel aan een reis in Ethiopië. Zij wil hiermee haar steun betuigen aan het actieplan van het Ethiopische Rode Kruis tegen HIV/aids.

In samenwerking met de plaatselijke overheden, de minister van gezondheid en de kerk zorgt het Rode Kruis voor de verspreiding van preventieboodschappen. Dit gebeurt onder meer via een circusspektakel, een muziekgroep en de vorming van leraars die zo de boodschappen doorgeven aan hun studenten. In Merkato heeft het Rode Kruis een jongerenclub in het leven geroepen waar jongeren kunnen deelnemen aan ludieke activiteiten en tegelijk kunnen praten over gezondheidsproblemen en aids. Prinses Astrid zal persoonlijk praten met prostituees, met kinderen die door aids wees zijn geworden en met OSSA, een organisatie die heel actief is in de strijd tegen aids en ook microprojecten steunt die vrouwen toelaat financieel onafhankelijk te worden. De Prinses zet haar reis in Ethiopië verder tot 18 mei 2002.

Brussel, 14 mei 2002

Voor meer informatie:
Leen Tullen, tel.: 02-645.45.01, gsm: 0475-64 00 23 Luc De Groote, tel.: 02-645 45 46, gsm: 0475-98 43 64

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie