Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 15-05-2002

Datum nieuwsfeit: 15-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 15-05-2002
Politieberichten van 14/5 (13.00 uur) t/m 15/5 (07.00 uur)

Sneek: inbraak garagebedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken bij een garagebedrijf aan de Alexanderstraat. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit het kantoor werd een contactsleutel weggenomen van een personenauto van een klant. De personenauto, een Volkswagen Golf, kleur zwart, voorzien van het kenteken 53-DH-RJ, die op het bedrijfsterrein stond werd vervolgens gestolen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantine
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging van de Leeuwarder Zwaluwen aan de Middelzeelaan. Aan de achterzijde van het gebouw werd een ruit vernield. Uit de kantine werd geld uit een kluis weggenomen.. Een medewerker van de voetbalclub, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: mishandeling
Dinsdag omstreeks 14.00 uur kwam een 26-jarige inwoner van Steenwijk de bank aan het Martineiplein binnen. Hij moest een aantal zaken met de bank regelen en wilde enige stukken in ontvangst nemen. Toen hij deze niet kreeg, werd de man kwaad en gaf de bankbediende een klap op de wang. De bankbediende (verdere gegevens niet bekend) deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd buiten de bank aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgenaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak stacaravan
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een stacaravan, die stond op de camping De Kleine Wielen. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit de caravan werden een satellietontvanger + schotel, een ministereoset, een kleuren tv en 50 cds gestolen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Katwijk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd door een patrouille gezien dat er werd gedeald op het Zwitserwaltje. Bij het zien van de politie ging de dealer, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, er vandoor. Tijdens de achtervolging liet een oplettende burger de verdachte struikelen, waarna de man door de politie kon worden aangehouden. De verdachte bleek nog in het bezit te zijn van 2 bolletjes heroïne. De heroïne werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 16.50 en 22.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rengerslaan. De deur aan de passagierskant werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een cd-wisselaar weggenomen. De eigenaresse, een 43-jarige inwoonster van Oosterbierum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: brand woning
Dinsdag omstreeks 14.15 uur brak brand uit in een woning aan de Kruisstraat. Op het moment dat de brand uitbrak, was de 32-jarige bewoonster niet in de woning aanwezig. Er was sprake van een uitslaande brand. De brand is vermoedelijk ontstaan door een stekker in de zonnebank. De woning brandde gerheel uit. Het vuur werd door de brandweer geblust.

Sint Annaparochie: onder invloed
Dinsdag omstreeks 20.40 uur werd op de Statenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 530 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal en hij kreeg een 5 uren.

Wijtgaard: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks +21.55 uur vond op de Weidumerdijk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto reed door nog onverklaarbare oorzaak tegen een langs de weg staande boom. De bestuurster, een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. De vrouw liep lichte verwondingen op. (schaafwonden aan haar been). Aan het bureau blies de bestuurster 620 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Burgwerd: dolle stier doodt man
Dinsdag omstreeks 19.00 uur ging een boer aan de Hemert nog even het weiland in. Toen hij om 23.50 uur nog niet thuis was, werd alarm geslagen en ging men op onderzoek uit. De boer, een 50-jarige inwoner van Burgwerd, werd dood in het weiland aangetroffen. Het bleek dat de man het slachtoffer van een dolle stier was geworden. De stier stond nog steeds in het weiland en was niet te benaderen. De stier werd doodgeschoten, waarna het slachtoffer kon worden benaderd. Deze bleek aan de opgelopen verwondingen te zijn bezweken.

Ameland: vernielingen
Maandag omstreeks 23.15 uur werd door zes leerlingen van een school uit Zwolle een aantal vernielingen aangericht rond het dorp Nes. Door het zestal, in de leeftijd 18/19 jaar werd een lantaarnpaal vernield en werden een groot aantal reflectiepaaltjes met daarop wildspiegels uit de grond getrokken. De paaltjes werden op het wegdek gegooid. Ook een aantal verkeersborden moest het ontgelden en werden omgedraaid of vernield. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De schade bedroeg ongeveer 500.-. Een gedeelte van het vernielde werd door de jongelui zelf hersteld. Tegen de jongelui werd proces-verbaal opgemaakt. De toegang tot het eiland werd hen ontzegd en de volgende dag zijn de jongens met de eerste gelegenheid van het eiland vertrokken.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie