Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 15-05-2002

Datum nieuwsfeit: 15-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 15 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak in café
Een 35-jarige man uit Groningen werd dinsdagnacht aangehouden als verdachte van een inbraak in een café aan de Aweg. Van het café was een ruit stuk en aan de bar zat de 35-jarige man onder invloed. Hij verklaarde de ruit vernield te hebben en naar binnen te zijn gegaan. Hij is ingesloten en wordt na het uitslapen van de roes verhoord over de inbraak.

Groningen: auto en fietser botsen
Op de kruising van de Gideonweg met de Antwerpenweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 57-jarige fietser uit Haren en een 30-jarige automobilist uit Den Andel. De automobilist verleende geen voorrang en botste tegen de fietser aan die ten val kwam. Met heupletsel werd de Harenaar naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vervelende man op Grote Markt
Op de Grote Markt werd dinsdagavond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging van een agent. De man gedroeg zich op de kermis opgefokt en was onder invloed. De agenten sommeerden hem om weg te gaan maar de man begon een scheldkanonnade Hij werd al tegenstribbelend aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
Een 29-jarige automobilist die dinsdagnacht voortdurend rondjes reed op de Muurstraat werd voor het afleggen van een blaastest staande gehouden. De man blies op het bureau een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs is ingenomen en hem is een dagvaarding uitgereikt.

Winsum: inbraak VVV
In het VVV-kantoor aan de Hoofdstraat in Winsum is maandagnacht ingebroken. De onbekende dader heeft een uitzetraam geforceerd en is via dit raam naar binnen gegaan. Zo op het oog werd er niets vermist. Wel is er grote schade ontstaan doordat de binnendeuren op grove wijze zijn opengebroken en vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wagenborgen: ongeval werkverkeer
Een 52-jarige vrachtautochauffeur uit Oldenzaal is dinsdagmorgen gewond geraakt bij wegwerkzaamheden op de Provincialeweg N362 bij Wagenborgen. Hij is vermoedelijk met een gebroken borstbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Op het afgesloten gedeelte waar ze aan het asfalteren waren, gleed de vrachtauto met daarachter een aanhangwagen beladen met een zware asfalteringsmachine plotseling weg op de gladde kleeflaag die door regenval spiegelglad was geworden. De combinatie schoof de berm in en botste tegen een boom. Daarbij raakte de chauffeur gewond en raakte de vrachtautocombinatie zwaar beschadigd. De asfalteringsmachine schoof de sloot in. De politie heeft de zaak aangemeld bij de arbeidsinspectie.

Winsum: dieren doodgebeten
In het dierenverblijf achter de Twaalf Hoven in Winsum zijn dinsdagmorgen omstreeks 6.30 uur enkele dieren, vermoedelijk door een hond, doodgebeten. Het gaat om twee konijnen, drie eenden en vier kippen. Personeel trof omstreeks dat tijdstip een zwart-witte wollige hond aan die leek op een stabij. De hond ontsnapte. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand, alcomobilist
Een 46-jarige automobiliste uit Hoogezand is dinsdagnacht op de Troelstralaan in haar woonplaats bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat ze gedronken had. Bij de blaastest aan het politiebureau bleek dat ze 1.5 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: geen rijbewijs; auto in beslag genomen De politie heeft dinsdagmiddag de auto van een 35-jarige inwoner van Delfzijl in beslag genomen. De man werd op de Farmsumerweg rijdende in zijn personenauto aangetroffen terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs/. Dat was bij de politie bekend. Omdat het de derde keer was dat hij hiervoor werd bekeurd, werd tevens de auto in beslag genomen.

Leek: inbraken in autos; tevens motor gestolen
Dinsdagavond of nacht is er in Leek in verschillende personenautos ingebroken. Onder meer is er aangifte gedaan van een inbraak aan de Euroweg, t Veer en Nijeoertweg. In de meeste gevallen is een portier opengebroken en is de audioapparatuur uit het betreffende voertuig meegenomen. De schade loopt in de duizenden Euros. Tevens is vanaf het erf van een woning aan de Slotbrug een motor gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie