Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde

Datum nieuwsfeit: 15-05-2002
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Oratie hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde
Zorgvuldige afbakening werk voortplantingsgeneeskundigen Artsen hebben grenzen. In haar oratie behandelt de eerste (en enige) vrouwelijke hoogleraar voortplantingsgeneeskunde in Nederland, prof.dr. Didi Braat, twee van deze grensgebieden: dat van de voortplantingsgeneeskunde en dat van de beroepsgroep der medisch specialisten.

De grenzen van het werk van voortplantingsgeneeskundigen moeten zorgvuldig verkend en afgebakend worden, stelt zij. De andere grenzen, die van de beroepsgroep der medisch specialisten, zijn al grotendeels bereikt: ziekenhuizen en maatschappen zullen beperkingen moeten opheffen om het beroep zowel voor mannen als vrouwen aantrekkelijk te houden.

Grenzen van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie