Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Gemeentelijke websites slecht toegankelijk'

Datum nieuwsfeit: 15-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

"Gemeentelijke websites slecht toegankelijk"

Gemeentesites zien er best leuk uit zolang ze maar opgeroepen worden via de Windows-gekoppelde browser van Microsoft. Alternatievelingen die gebruik maken van de browser Mozilla of gebruikers van Apple-apparatuur staan vaak in de kou.

Een onderzoek onder 22 gemeentelijke sites laat zien dat ruim veertig procent het niet goed doet als ze bezocht worden via Mozilla. Het gebruik van Internet Explorer onder Windows levert wel een goed werkende site op.

Apple-bezitters zijn nog slechter af; 36 procent van de onderzochte sites is onbereikbaar via Internet Explorer. Als de Apple-adepten Mozilla gebruiken, blijft 31 procent van de gemeente-sites onbereikbaar.

Het automatiseringsbedrijf Uselab noemt dit vanuit het democratisch belang van toegankelijke overheidsinformatie een onacceptabele situatie. Volgens het bedrijf is het merendeel van de websites met relatief eenvoudige aanpassingen toegankelijk te maken voor iedereen.

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie