Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 15-05-2002

Datum nieuwsfeit: 15-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 15-05-2002
RBT naar dood 5-jarig meisje ontbonden Woensdag 15 mei 2002

De politie heeft het recherchebijstandsteam dat de dood van het 5-jarig meisje onderzocht ontbonden. Het meisje werd op zaterdag 13 april door de politie in een woning aan de Wibenaheerd gevonden. Het justitiële onderzoek naar het overlijden van het slachtoffertje loopt, vanwege het niet complete medische dossier, nog door. De 23-jarige moeder van het kind en haar 22-jarige vriendin die door de politie werden aangehouden zitten nog vast. Ze worden verdacht van moord of doodslag, dan wel dood door schuld.

Uit het politieonderzoek en de verklaringen van de verdachten is gebleken dat beide vrouwen lichamelijk geweld op het lichaam van het slachtoffertje hebben uitgeoefend. De vrouwen oefenden geweld uit op het lichaam van het meisje omdat zij dachten dat het kind bezeten was door een kwade geest. Tengevolge van dit geweld liep het kind letsel op dat waarschijnlijk de oorzaak van haar dood is geweest. Sectie op het lichaam van het slachtoffertje heeft vooralsnog onvoldoende uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak. Daarom is vervolgens nog een aantal medische onderzoeken gedaan. De uitslagen daarvan zijn nog niet bekend. Deze uitslagen worden meegenomen in het verdere justitiële onderzoek naar de dood van het meisje.

Beide verdachten zijn inmiddels voor de raadkamer geweest en zitten in gevangenhouding. Het recherchebijstandsteam is opgeheven en het proces-verbaal wordt opgemaakt en doorgestuurd naar het openbaar ministerie voor verdere afhandeling van de zaak.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie