Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Puinstorting industrieterrein Buitenvaart I Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


---

16 mei 2002

Puinstorting industrieterrein Buitenvaart I

In het zuidelijk gedeelte van industrieterrein Buitenvaart I bij Hoogeveen is puin gestort. Met het puin is een sloot gedempt. Het gaat om brokken beton met draadijzer, zand, plastic en bitumen, in totaal zo'n 1500 kubieke meter. Onderzoek heeft asbest in de partij puin aangetoond. De storting kwam aan het licht bij de aanleg van rioleringen in het gebied.

Politie en gemeente onderzoeken wie het puin heeft gestort. Dat heeft tot nog toe geen resultaat opgeleverd. Met puin is mogelijk 20 tot 30 jaar geleden een sloot gedempt.

Gegadigden voor een bouwterrein op Buitenvaart 1 zijn door de gemeente op de hoogte gesteld.

Opruimen

Om langdurige vertraging te voorkomen laat de gemeente Hoogeveen het puin zo snel mogelijk opruimen. Hiervoor wordt een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf in de arm genomen. De schoonmaakoperatie neemt vier à vijf weken in beslag. Na het karwei inspecteert een onafhankelijk bureau het gebied, waarna het terrein kan worden vrijgegeven. Op dit moment wordt een werkplan gemaakt. De daadwerkelijke saneringswerkzaamheden zullen in de tweede helft van mei beginnen.

De sanering kost tussen de 250.000 en 450.000 euro, afhankelijk van de hoeveelheid asbest die tijdens de opruimwerkzaamheden wordt aangetroffen. De kosten komen vooralsnog voor rekening van de gemeente.

Vijf kavels

Het verontreinigde puin is aangetroffen op vijf bouwkavels, waarvan er voor vier kavels gegadigden zijn. De gegadigden zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de ontdekking van het vervuilde puin. De sanering zal in twee elkaar direct opvolgende fasen worden uitgevoerd opdat de bouwplannen van enkele gegadigden geen ernstige vertraging oplopen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie