Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Week van de Zee in Katwijk

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Katwijk


* Week van de Zee


---

Week van de Zee

Utrecht, 18 april

Van 16 tot 26 mei vindt voor het eerst in heel Nederland de Week van de Zee plaats. Onder het motto 'de zee is even overal...' organiseren ruim 100 organisaties meer dan 250 activiteiten rond het thema kust en zee. Het programma varieert van een zeefilmfestival tot een wetenschappelijke zandkastelenwedstrijd.

De Week van de Zee is een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement waarbij de kust en de zee gedurende elf dagen centraal staan. Onno Bakker, organisator van de Week: 'De zee is ons grootste natuurgebied, een bron van onze economie en een belangrijke inspiratiebron. Toch zijn er weinig mensen die de zee echt kennen. Daarom hebben we het initiatief genomen voor dit evenement'.

Direct in het eerste jaar lijkt de Week van de Zee een succes te worden. 'Heel veel instanties grijpen de Week aan om te laten zien hoe belangrijk de zee en de kust voor ons land is'. Enkele hoogtepunten van de activiteiten zijn:

* Expeditie Springvloed, speciale zee-belevingsroute op Forteiland IJmuiden met een boottocht (dagelijks), reserveren gewenst via 0900 - 266 33 73

* Roggen Aaien, i.s.m. 7 aquaria (o.a. Sealife, EcoMare) Noordzee roggen bekijken en betasten (dagelijks)

* Publieksdag Duurzame Energie uit Zee i.s.m. Novem en ECN op 18 mei
* Wetenschappelijke strandkastelen wedstrijd i.s.m. NCK en TU Delft, op 24 mei, teams van wetenschappers vechten tegen de vloed...

Deze en ruim 250 andere activiteiten zijn makkelijk te vinden op www.weekvandezee.nl. In begin mei verschijnt het programma in de ZEEKRANT. Deze full-colour uitgave is gratis mee te nemen bij ANWB kantoren, bibliotheken, VVV's en gemeentehuizen langs de kust alsmede bij alle deelnemende instanties.

In het programma valt voor jong en oud, langs de kust en in het binnenland van alles te ontdekken. Naast activiteiten op het gebied van natuur en milieu is er veel aandacht voor het belang van de zee als inspiratiebron voor films, boeken en kunst, en voor de rol van wetenschap & techniek.

Het initiatief voor de Week van de Zee komt van Kust en Zee, een samenwerkingsverband van Stichting De Noordzee, Stichting Duinbehoud, de Kustvereniging EUCC en EcoMare. Onder regie van Stichting De Noordzee zijn zij er in geslaagd ruim 100 instanties uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en cultuur bij het evenement te betrekken.

De Week van de Zee wordt financieel ondersteund door o.a. LNV, Rijkswaterstaat, het VSB fonds en Stichting DOEN.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie