Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: organisatiepsychologie onderzoekt leiding in organisatie

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

De organisatiepsychologie zoekt naar de beste manier om mensen in een organisatie te leiden en naar ieders tevredenheid te laten functioneren. Hoewel bekend is dat de reactie van mensen op bestuurlijke praktijken van veel verschillende factoren afhangt, wordt daarbij weinig aandacht geschonken aan verschillen tussen landen. Volgens organisatiepsycholoog Wicky Huang is dat onterecht. Hij stelt dat organisatieveranderingen en motivatietrainingen om werknemers optimaal te laten functioneren niet willekeurig in elk land toegepast kunnen worden; want hij ontdekte dat de factoren die in het ene land leiden tot arbeidstevredenheid, in het andere land juist leiden tot arbeidsontevredenheid. Huang identificeerde nationale ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie