Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BBA eerste kandidaat uitvoering stadsdienst Tilburg-Goirle

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

13-5-2002
BBA eerste kandidaat uitvoering stadsdienst Tilburg-Goirle Openbare aanbesteding met half jaar opgeschort

Het college van Tilburg heeft besloten om de openbare aanbesteding van de stadsdienst Tilburg/Goirle voorlopig met een half jaar op te schorten. In die zes maanden wil de gemeente nagaan of met de BBA een nieuw contract kan worden opgesteld dat in financieel en kwalitatief opzicht aantrekkelijk is.

Uitgangspunt voor dit nieuwe contract is de invoering van het Tilburgse Openbaar vervoer Plan per 1 juli 2003. Mocht de gemeente er niet uitkomen met de BBA, dan wordt alsnog het traject van openbare aanbesteding hervat. Tijdig vóór 31 oktober 2002 moet duidelijk worden of het overleg van de gemeente Tilburg met de BBA over een nieuw contract met succes zal worden afgerond.

De raad heeft medio 2000 bij de vaststelling van het Tilburgse Openbaar vervoer Plan (TOP) besloten om de uitvoering van dit plan te regelen met een nieuwe concessie. Een concessie geeft het exclusieve recht om gedurende een bepaalde periode het openbaar vervoer te verzorgen binnen een bepaald gebied, in dit geval het gebied Tilburg/Goirle. Tot nu toe was het de bedoeling deze nieuwe concessie te verlenen via openbare aanbesteding. Onlangs heeft het kabinet echter een standpunt ingenomen waarbij de verantwoordelijkheid voor het openbaar vervoer in steden komt te liggen bij de provincie. Dit betekent dat de gemeente haar bevoegdheid voor het stadsvervoer waarschijnlijk verliest.

Het college heeft met de BBA een vervoerder in huis die behoorlijk presteert. Er is de afgelopen jaren een grote reizigersgroei gerealiseerd. In een landelijk onderzoek, waarbij alle concessiegebieden zijn doorgelicht, krijgt de stadsdienst Tilburg een eindcijfer 6,96, iets boven het landelijke gemiddelde van 6,85. Redenen om het komend half jaar door te gaan met de BBA.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie