Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming tot bijzonder hoogleraar in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Personalia

Mw. dr. E. Gans (1951) is per 1 september 2002 benoemd tot bijzonder hoogleraar Hedendaags jodendom, zijn geschiedenis en zijn cultuur aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is aan de universiteit gevestigd vanwege de Stichting Bijzondere Leerstoel Joodse Studiën, die achtereenvolgens werd bekleed door mw. dr. R.K. Fuks-Mansveld (1989-1996) en dr. W.J. van Bekkum (1996-2001).

Evelien Gans deed na haar opleiding Moderne geschiedenis aan de UvA als assistent-in-opleiding onderzoek aan de UvA naar de veranderende identiteit van joodse sociaal-democraten en socialistisch-zionisten in Nederland in de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie