Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe tarwe als vervanger van bakvet in brood

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Margarine
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Margarine


Nieuwe tarwe als vervanger van bakvet in brood

Een nieuw soort baktarwe kan ertoe leiden dat bakvet voor brood op termijn niet meer nodig is. Chemicus Doug Doehlert van het onderzoekscentrum voor brood en banket in Fargo (North Dakota) heeft na vijf jaar onderzoek een nieuw soort baktarwe ontwikkeld die aan deeg kan worden toegevoegd om de functie van bakvet over te nemen. Het brood dat op deze wijze ontstaat, is minder vet en blijft langer vers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie