Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Deneef bij ondersteuning door NMBS van regeringscommissaris

Datum nieuwsfeit: 16-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NMBS

14/05/02

Mededeling van de Voorzitter

De voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMBS Alain Deneef wil een aantal verduidelijkingen geven bij het artikel dat vandaag in de Standaard is verschenen over de ondersteuning door de NMBS van de regeringscommissaris bij de maatschappij.

De wet bepaalt immers dat de NMBS de regeringscommissaris de nodige materiële middelen en personeel geeft om haar opdracht naar voldoening te vervullen.

De regeringscommissaris moet haar opdracht volledig onafhankelijk kunnen uitvoeren. Dit houdt in dat de NMBS haar de nodige mensen geeft met alle vakkennis die nodig is om een complex bedrijf als de NMBS te begrijpen en haar dossiers op te volgen.

Daarnaast vragen de bepalingen van haar opdracht onvermijdelijk, voor heel de ploeg, om de meest efficiënte mogelijkheden om zich te verplaatsen en te communiceren.

Het is dan ook logisch dat de NMBS de regeringscommissaris en haar ploeg de nodige middelen verschaft: een budget, informatica- en telecommunicatieuitrusting, vertaaldiensten en
verplaatsingsmogelijkheden.

Het is dus fout te stellen dat de commissaris mag rekenen op een eigen wagen met bestuurder voor eigen gebruik. De auto en de bestuurder maken deel uit van een pool die ter beschikking staat van de gehele ploeg en andere personen binnen de onderneming.

Het is ook fout te beweren dat de uit functie tredende regeringscommissaris het zonder ondersteuning heeft moeten rooien. Als directeur-generaal van de Bestuur van het Vervoer te Land kon hij in het kader van zijn functie, rekenen op een volledig logistiek apparaat en een reeks competenties.

De voorzitter van de Raad van Bestuur betreurt eveneens dat het document vernoemd in het artikel van de Standaard en dat een werkdocument was bestemd voor de Raad van Bestuur, werd verspreid.

© 2002 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie