Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 17-05-2002

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 17-05-2002
Politieberichten van 16/5 (13.00 uur) tot 17/5 (07.00 uur)

Kootstertille: autobanden in brand
Donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur is de brandweer uitgerukt naar een recycling-bedrijf aan de Oastkern. Door nog onbekende oorzaak is een hoop autobanden in brand gevlogen. Er was een enorme rookontwikkeling. Door een gunstige windrichting werd de rook over de landerijen geblazen. Door de milieudienst van de gemeente zal een milieuonderzoek worden ingesteld.

Makkum: aanhouding na burenruzie
Donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur gaan politiemensen naar een melding van burenruzie in De Geep in Makkum. Terwijl men praat met een van de betrokken partijen springt de andere buurman boos over de tuinafscheiding en wil kennelijk verhaal halen. Een politieman houdt hem tegen maar de man rukt zich los. Op het moment dat hij de achterdeur van de woning van zijn buurman wil openen wordt hij opnieuw vastgepakt door de politie. Na een korte worsteling kan de man aangehouden worden. Het betreft een 26-jarige man. Een politieman heeft zich met lichte verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen.

Sneek: vechtpartij
Donderdagavond omstreeks 21.50 uur vond op het Hoogend een vechtpartij plaats. Een 36-jarige man uit Sneek kreeg in een horecabedrijf ruzie met een bekende. Volgens zijn zeggen werd hij zonder aanleiding door deze man geslagen. Na de ruzie verliet hij het horecabedrijf, even later gevolgd door de man die hem geslagen zou hebben. Buiten kwam het opnieuw tot een vechtpartij. De man uit Sneek deed aangifte. Hij is voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Een onderzoek wordt door de politie ingesteld.

Drachten: diefstal auto
Donderdag tussen 18.30 en 20.00 uur is vanaf een parkeerplaats aan de Hunze een personenauto gestolen. Het betreft een Toyota Corolla 1.8 D hatchback, rood met zwart kofferdeksel, en het kenteken XK-20-LG. De 52-jarige eigenaar uit Drachten heeft aangifte gedaan.

Lemmer: vrachtauto gekanteld
Donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur is op de A6 vlak voor de afslag Lemmer een vrachtauto gekanteld. De vrachtauto was geladen met slachtvee. Een dierenarts kwam ter plaatse en moest enkele koeien uit hun lijden verlossen. De overige dieren zijn overgeladen en met een ander transportbedrijf weggebracht. Aanvankelijk werd één rijstrook afgezet in verband met het werk van de hulpverleningsdiensten. Later werd de gehele rijbaan tussen de afslag Oosterzee en de oprit Lemmer voor het verkeer afgesloten. Het verkeer werd omgeleid. Er ontstond een file van ongeveer 8 km.
De bestuurder, een 46-jarige man uit Schalkhaar, bleef ongedeerd.

Lemmer: rijden onder invloed
Vrijdagochtend omstreeks 01.20 uur viel een bestuurder van een personenauto op omdat hij opmerkelijk rijgedrag vertoonde. Hij slingerde enigszins en gaf geen richting. Op de Botter bracht deze bestuurder zijn auto tot stilstand. Hij had gedronken. Aan het bureau blies de bestuurder, een 55-jarige man uit Lemmer, 655 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hurdegaryp: rijden onder invloed
Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Rijksstraatweg een 43-jarige man uit Hurdegaryp gecontroleerd. Hij reed op een bromfiets onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Leeuwarden: drank en aanrijding
Donderdagmiddag omstreeks 17.05 uur reed een 55-jarige vrouw uit Amsterdam met haar personenauto over de Harlingerstraatweg. Volgens een getuige slingerde ze zodanig dat ze de gehele rijbaan nodig had. Op de Harlingerstraatweg was ze tegen de achterzijde van een stilstaande auto gereden. De bestuurster behoorlijk onder invloed. Ze verklaarde onderweg te zijn van Amsterdam naar Ameland. Bij een benzinestation had ze een fles wodka gekocht en voor de helft opgedronken. Aan het bureau blies ze 1020 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 13 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. De auto waar ze tegenaan was gereden, was van een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Leeuwarden: motor in beslag na wheely
Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur reed een 37-jarige man uit Oudebildtzijl met zijn motorfiets over de Westerplantage. Het verkeer was op dat moment zeer druk met autos, fietsers en voetgangers. De verdachte haalde een file voor een verkeerslicht rechts in en reed de laatste 30 meter op het achterwiel, een wheely dus. Net voor de oversteekplaats voor voetgangers zetten hij de motor weer op twee wielen. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn motorfiets werd in beslag genomen.

Peins: eenzijdig ongeval
Donderdagmiddag omstreeks 16.55 uur reed een 43-jarige man uit Franeker met zijn personenauto over de A-31 noordzijde. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn wielen in het gras aan de linkerzijde van de rijbaan, maar raakte net de middenvangrail niet. Hij corrigeerde, stuurde naar rechts , schoot de rijbaan over en botste op de vangrail aan de rechterzijde. De auto stuiterde terug, raakte de vangrail weer aan de linkerkant, maakte een halve slag en kwam uiteindelijk tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: mishandeling
Donderdagavond omstreeks 22.55 uur vond op het Ruiterskwartier een vechtpartij plaats. Twee mannen van 23 jaar, beide uit Leeuwarden, zouden zijn geslagen door een groep van 5 jongens. Deze daders waren al weg. De beide slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis MCL-zuid geweest. De ene had enkele kneuzingen; de ander een gebroken middenhandsbeentje. Ze konden beide na behandeling weer naar huis. Op aanwijzingen van getuigen zijn aanvankelijk in een nabijgelegen horecabedrijf een aantal jongens aangehouden. Bij confrontatie met de aangevers bleken dit niet de daders te zijn. Ze zijn direct weer in vrijheid gesteld.

Elsloo: inbraak woning
Tussen dinsdagmiddag en donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Hoofdweg. Vermoedelijk is de dader(s) binnen gekomen door via een bovenlicht naar binnen te klimmen. Een geldkistje is ontvreemd. De 52-jarige eigenaresse deed aangifte.

Sint Nicolaasga: inbraak bedrijf
Vrijdag omstreeks 04.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Molewei. Een ruit werd ingegooid met een stuk tegel. Tabaksartikelen werden gestolen. De 36-jarige eigenaar deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie