Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: chemische verbindingen als katalysator

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

milieubelastend

Chemicus drs. Patrick Deckers bestudeerde een bepaald type chemische verbindingen die als katalysator dienen bij het produceren van plastics (polymeren). Hij veranderde een bestaande katalysator en die blijkt daardoor in plaats van polymeren, trimeren te kunnen produceren. En dat op een milieuvriendelijkere manier dan tot nu toe mogelijk was. Deze trimeren worden vooral gebruikt als basismateriaal voor plastics, maar bijvoorbeeld ook in zeep- en wasmiddelbestanddelen.

De zogeheten 'half-sandwich'-titaanverbindingen die de promovendus bestudeerde, zijn vooral bekend als katalysator voor de polymerisatie van styreen tot syndiotactisch polystyreen, een voor de industrie belangrijk plastic. Om ze ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie