Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historisch Genootschap samen met Buurtbemiddeling onder pannen

Datum nieuwsfeit: 17-05-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


605. Historisch Genootschap samen met Buurtbemiddeling onder de pannen.

7 mei 2002

Op vrijdag 17 mei 2002 vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe locatie van het Project Buurtbemiddeling en van het Historisch Genootschap Hoogvliet. Deze voor beide organisaties nieuwe locatie bevindt zich aan de Gebbeweg 12 in Hoogvliet.

U kunt aan de Gebbeweg vanaf 15.30 uur terecht voor een hapje en een drankje en natuurlijk heel veel informatie over de beide instanties. Om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats door onze portefeuillehouder Welzijn, Arnold van der Heijden. Om 17.30 uur die dag sluiten we onze deuren weer maar deze staan altijd wijd geopend op donderdagochtend van 11.00 - 12.00 uur voor het spreekuur van het Project Buurtbemiddeling.
Buurtbemiddeling Hoogvliet is te bereiken op tel. 295 93 97 of 06 - 27345910.

Het Historisch Genootschap Hoogvliet kent (nog) geen vaste openingstijden (deze zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden) maar u kunt altijd bellen voor een afspraak: 010 - 438 59 79 ('s avonds/in het weekend).


---
Nadere informatie:
Huisvesting van twee organisaties met uiteenlopend doelstellingen op dezelfde locatie is een nieuw gegeven in het veranderend Hoogvliet. De mogelijkheid zich te vestigen aan de Gebbeweg werd echter door beide instanties als bijzonder positief ervaren. Dit "ongewoon samenwonen" biedt voordelen op verschillende gebieden.
Het Project Buurtbemiddeling bestaat sinds 2000 in Hoogvliet en is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers uit Hoogvliet. Zij hebben een intensieve cursus gevolgd in gesprekken voeren met buren die in conflict zijn met elkaar. Buurtbemiddeling is neutraal, zij kiezen geen partij. Wat ze wel doen is de buren weer met elkaar in contact bren-gen en door middel van één of meerdere gesprekken hen weer op een zelfde lijn proberen te krijgen. Er wordt ge-keken naar de toekomst. Hoe moeten buren verder ? Verhuizen is wel een erg drastische maatregel als je buren-overlast hebt. Wellicht kom je er met een goed gesprek uit. Buurtbemiddeling helpt daarbij. U kunt altijd contact opnemen met ons, we ondernemen niet direct stappen. Dat doen we alleen als dat mogelijk is en met uw toe-stemming. Informatie of advies vragen kan altijd !
Het Historisch Genootschap werd opgericht in 1995 met als doel de beoefening en het bevorderen van de beoefe-ning van de geschiedenis van Hoogvliet in de ruimste zin des woords. Het genootschap heeft sinds die tijd een aantal Historisch Jaarboeken uitgegeven. Daarnaast werd in de afgelopen jaren fototentoonstellingen verzorgd en lezingen gehouden. Het genootschap bezit een uitgebreide collectie historisch en genealogisch materiaal, varie-rend van een bibliotheek tot een fotoverzameling en van microfilm met geboorteaktes tot oude landkaart. Met de nieuwe ruimte beschikt het genootschap over een behoorlijk locatie waarin de collecties kunnen worden ondergebracht. Naast historisch documentatiecentrum is de ruimte echter ook geschikt en groot genoeg om te dienen als tentoonstellingsruimte voor wisselende exposities.
Ter gelegenheid van de opening zal een bescheiden expositie worden gehouden onder de titel "Hoogvliet in kaart gebracht".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie